Erişilebilir Bir İyileşme Aracı Olarak RE:Ukraine Villages

Balbek Bureau, savaştan etkilenen Ukrayna köylerinin geleneksel yapısını korumak için yerel tasarım koduna dayalı çevrimiçi bir araç geliştirdi.

Kiev Ekonomi Yüksekokulu Enstitüsü’nün yayınladığı son rapora göre, Ukrayna’daki 131.400 konut Rusya’nın açtığı savaş dolayısıyla zarar gördü ya da yıkıldı. Tahribatı hızlıca iyileştirmek adına geliştirilen çevrimiçi araç, ev sahiplerinin evlerini yeniden inşa etmelerine veya minimum gereksinimle sıfırdan yeni bir ev tasarlamalarına olanak tanıyor.

Mimarlık ofisi, Haziran 2022’de Kiev bölgesindeki işgalden kurtarılmış köylere bir araştırma gezisi düzenlemiş. Hasarlı ve sağlam evler kamerayla kaydedilerek cepheler, çatılar, pencereler ve diğer tasarım unsurları tespit edilmiş. Bulgular analiz edildikten sonra tekrar eden özellikler belirlenmiş ve verileri çevrimiçi bir araca dönüştürmek için bir algoritma geliştirilmiş.

Balbek Bureau’nun tasarladığı üç boyutlu parametrik modeller bir arayüz aracılığıyla internet sitesi üzerinden erişen herkesin ayarları değiştirerek kendisi için bir konfigürasyon üretebileceği tasarım aracına dönüştürülmüş.

Kullanıcı gerekli adımları tamamladıktan sonra, seçilmiş konfigürasyona uygun olarak hazırlanmış, plan, kesit ve görünüşlerin yanında teknik diğer çizimlerin ve açıklamaların olduğu bir belgeye sahip oluyor.

RE:Ukraine Villages şu anda sadece Kiev bölgesi için 211.680.000 özgün ev konfigürasyonuna imkan veriyor. Aracı deneyimlemek ve daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Balbek Bureau’dan Ukrayna’nın Yerinden Edilmiş Vatandaşları İçin Mülteci Yerleşimi Önerisi

Etiketler

Bir yanıt yazın