Citadium: Geleceğe Doğru

Bir Fransız giyim mağazası olan Citadium 20. yılını geride bırakırken Paris'in kalbinde Ciguë tarafından tasarlanmış yeni bir mağazaya kavuştu.

Mağaza bölgesinin kalbinde yer alan Citadium Caumartin, Ciguë tarafından tasarlanmış ve yeni çağı açıklama fikriyle somutlaştırılmış. Harekete ve ışığa odaklanarak basitliği kırıyor.

Citadium için tasarımcılar otopark estetiğini ön plana çıkaracak şekilde arabaların park ettiği hacimlerin sınırlarının çizgilerini yeniden çizerek, renklendirerek, düşeyde de neon tabelalarla destekleyerek estetik bir araca çevirmiş. Bu düşey ve neon ışıklı tabelalardaki yanıp sönme hareketi mekanları dikkat çekici bir hale sokarken 4. katta etrafı keşfeden ziyaretçilere merkez atriumda küre şeklinde bir video ekranı eşlik ediyor. Hareket teması tüm bunlar olurken, Planet Citadium’un kalbindeki cam kutudaki DJ’lerin performanslarına eşlik eden heyecanlı etkinliklerle de devam ediyor.

Doğal ışık tasarım fikrinin bir diğer önemli parçası olarak ele alınmış. Birikmiş armatür katmanlarını temizleyerek görünür hale getirilen pencerelerden süzülen doğal ışık, çıplak soyulmuş kabuk benzeri bir alanı aydınlatıyor ve tarihinin farklı aşamalarında geride bırakılan izleri ortaya çıkarıyor. Siyah renkli tavan şerit ışıkların gridlerinin arkasında kayboluyor.

Ciguë tarafından tasarlanan mobilyalar ise yeniden ayarlanabilir ve oldukça mobiliteye izin verecek şekilde tasarıma eklemlenmiş. Asılı demirler, masalar endüstriyel bir hisle fonksiyonlaşan bir ünite sergiliyor.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın