Merdivenli Kahve Kafe Projesi

2020-2021 Yaz Dönemi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde, Doç. Dr. Emine Köseoğlu tarafından koordine edilen ve yürütülen MIM19102E Introductory Design Studio’da Elif Nazlı Çelebi tarafından tasarlanan Merdivenli Kahve Kafe Projesi. 

Bu proje kapsamında ‘’Kafe Tasarımı’’ konusu ile özellikleri belirlenmiş kafeler tasarlandı. Spesifik bir konuma sahip olmayan projede, hem işlevsel hem de görsel zenginlik amaçlanmıştır.

Yapı, bulunduğu alan ve sahip olduğu metrekare nedeniyle yerden en iyi şekilde tasarruf edilecek şekilde düşünüldü. Her katta kendine özgü özelliklere sahip merdivenler barındıran kafemizde aynı zamanda kahve satışına da yer verilmekte. Alışılmıştan farklı olarak giriş katta oturma merdivenleri, yapının en üst katında ise duvarda merdivenle ulaşılan oturma alanı bulunuyor. Yapının dış duvarları ve çevre binaların cepheleri de görselliğe önem verilerek tasarlandı. Yapının sağ ve sol cephelerinde bulunan pencerelerden bakıldığında hareketliliğin ve dikkat çekiciliğin yaşanabilmesi için yan binaların iç tarafta bulunan cephelerinde ‘Memphis Design’ görsellerinden esinlenilmiştir. Böylelikle kafemizin her katında keyifli vakit geçirmek mümkün oluyor.

Etiketler

1 Yorum

  • olog the troll says:

    Cep telefonu ile fotoğraf çekmek yerine bir copy center a gidip taratıp dijitalini alabilirdiniz projenin. Ya da çeşitli scan programları kullanabilirdiniz. Elinize sağlık.

Bir yanıt yazın