Los Angeles’te Bir Otopark Evsizler için Geçici Barınağa Dönüştürüldü

İşsizliğin son birkaç aydır Amerika Birleşik Devletleri'nde görülmemiş seviyelere ulaşmasıyla birlikte, ülkenin evsiz nüfusu için barınma ihtiyacı her zamankinden daha aciliyet kazanmış durumda.

Eylül ayı başında Los Angeles’ta, Aetna Street Bridge Home adlı yeni bir toplu konut projesi, şehirdeki evsizlik krizinin üstesinden gelmeye yardımcı olacak öncü bir model olarak tanıtıldı. Lehrer Architects tarafından tasarlanan ve şehrin Van Nuys semtinde yeterince kullanılmayan bir otoparkta yer alan göz alıcı kompleks, şehrin acil durum müdahalesinin en önemli parçalarından biri.

Üç haftada tasarlanan ve sadece dört ayda inşa edilen Aetna Street Bridge Home, 250 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Lehrer Architects tarafından tasarımı hızlandırılmış ve kısıtlı bütçe koşulları altında treylerlerden imal edilen yapılarda 70 yatak bulunuyor.

Aetna Street Bridge Home projesinde modüler, prefabrik birimler konaklama ünitelerine dönüştürülmüş. Konaklama üniteleri dışında projede ortak yemek ve toplanma alanları, evcil hayvan oyun alanı, duşlar ve tuvaletler, çamaşırhane ve güvenli bir depolama alanlarına da yer verilmiş. Lehrer Architects, yapıya bir karakter duygusu eklemek ve mekanlara benzersiz bir tasarım ve estetik duyarlılık getirmek için renkli, grafik detaylardan yararlanmış.

Tesis genelinde görülen dinamik renk kullanımı, bu tür prefabrik projelerde nadir görülen bir şekilde mekana benzersiz bir kalite kazandırmış. Alandaki mevcut ağaçlar, treylerlerin ve sert biçimli alanların katı geometrisine karşı zıt bir yumuşaklık oluşturmak için kullanılmış. Yemek alanında aydınlatma ve ısıtıcılar ile donatılmış büyük, parlak sarı bir kanopi, gün boyu herkesin kullanabileceği bir alan haline getirilmiş.

Ofis tarafından eklenen grafik uygulamalar, tesis sakinlerinin kişisel eşyalarını güvende tutmak için kilitlenebilen standart mavi geri dönüşüm kutularından oluşturulan depolama alanında fazlasıyla göze çarpıyor.

Los Angeles’ta Evsizlik Krizine Hızlı ve Verimli Çözüm Sunan Prefabrik Birimler

Etiketler

Bir yanıt yazın