Austin Maynard Architects’ten Canlı ve Eğlenceli Bir Konut

Austin Maynard Architects, Avustralya'nın Melbourne şehrinde canlı ve eğlenceli bir konut tasarladı.

Austin Maynard Architects, Union House projesi ile önceden var olan yapının tarihi tuğla girişini koruyarak yeni konuta dahil ediyor. Bu şekilde, yeni bina doğrudan diğerinin üzerinde bir katman oluşturuyor.

Yaklaşık 6 m genişliğinde dar bir arsa içinde düzenlenen konutta, dört yatak odası, üç banyo, bir çalışma odası, bodrum katı, çatı terası ve otopark yer alıyor. Böylesine sınırlı bir alanda, mekanlar çeşitli, bazen şaşırtıcı konfigürasyonlarla diğerleriyle birleşirken konutta yaşayanlar kendilerini asla dar bir alanda yaşıyor gibi hissetmiyor.

Austin Maynard, yüksekliği, kayan duvarları, boşlukları ve açıklıkları kullanarak mekanların sınırlarını bulanıklaştırıyor. Odaların ve koridorların standart düzeni altüst ediliyor. Bunun yerine mekanlar rampalar, eğimler, gizli basamaklar, birbirinden ayrılan kitaplıklar ve fiberglas mavi bir banyo ile birbirinden ayrılıyor.

Müşteri görüşmeleri sırasında, evin içinde alternatif bir rota oluşturmak için ilgi çekici ve yaratıcı fikirler ortaya çıkmış.

Projede, kısmen delikli basamaklara sahip, siyah çelik sarmal merdivenin yanı sıra bodrumdan çatıya doğru başka ek yollar da bulunuyor. Bir rampa, camlı bir tuzak kapısı, bir dizi tırmanma ağı, bu enerjik ailenin merdivenle hiç etkileşime girmeden duvarlara tırmanmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın