Town Inside

Town Inside

MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Çağla Şenol'un, ARC 202, Architectural Design IV kapsamında Ali Paşaoğlu yürütücülüğünde hazırladığı Town Inside projesi.

Town Inside, Edirnekapı surlarının hemen yanında yer alır. Yapı, yerel ve tarihi doku ile ilişki kurarak varlığını sürdürmektedir. Geçici ve kalıcı kullanıcıları barındıran bir projedir. Konut, yeşil alanlar, ağaçlar ve oyun alanı, seminer salonu, laboratuvar ve seralardan oluşan yeşil ile entegre bir konsept ve programa sahiptir. Kalıcı kullanıcılar, barınma faaliyetini sürdürürken mesleklerini ve uğraşlarını da bu programda sürdürebilirler.

Yapının taşıma sistemi I profil kolon ve kirişlerden oluşmasına rağmen, dış kabuğun malzemesi ahşap kolon ve kirişli çift katmanlı bir yapıya sahiptir. Mekanın akustiğini ve doğal görüntüsünü ön plana çıkarmak için iç yapıdaki bloklarda ahşap kaplama kullanılmıştır. Zemin kat iki caddeyi birbirine bağlar ve bir sokak izlenimi yaratır. Kamusal kullanım açısından ağaçlarla oluşturduğu mekan, ağaçların arasında bir park hissiyatı uyandırır.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın