Ötzi Seyir Terası

noa* - network of architecture tarafından tasarlanan seyir terası, Schnals Vadisi Buzulu’nun tepesindeki Ötzi Zirvesi'nde bulunuyor.

İtalya ve Avusturya Alplerinin kesişiminde yer alan zirvede, seyir terasına 50 metre mesafede, Avrupa’nın deniz seviyesinden en yüksek otellerinden biri olan Grawand Oteli var.

Dağı gündelik veya uzun süreli ziyaret eden ve yörenin jeolojik tarihini deneyimlemek isteyenler için tasarlanmış olan seyir terası hafif bir Corten çelik strüktürden üretilmiş. Yalnızca statik açıdan elzem olduğunda zemine değen bu platformun biçimi, zirvenin doğal yapısını takip ediyor.

Platformu saran dikey korten elemanlar, platform üzerinde yürüyen kişinin hareketleri ile, geçirgen veya kapalı bir manzara sunacak açı ve derinlikte üretilmiş.

Platformun bir huni gibi açıldığı kenarında, mimarlar ziyaretçilerin dikkatini Ötzi kod adı ile anılan Avrupa’nın en yaşlı mumyasının bulunduğu noktaya çekiyor. Huninin ucunda yer alan cam korkuluk, platformun iyice uçurumun üzerine çıkmış olan bu noktasının manzaranın içinde yürüyor hissi yaratması için tasarlanmış.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın