UMÖB 20 Sakarya Katılımcı Başvuruları Başladı

Bu yıl 39.'su düzenlenecek olan UMÖB 20 Atölyeler Serisi; İzmir, Denizli ve İstanbul'da yapılacak. Katılımcı Başvuruları için son tarih 2 Eylül 2020.

Duyuru metni:

2020 yaz döneminde Sakarya ev sahipliğinde 39.’su düzenlenecek olan UMÖB 20 (Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması)‘yi, yaşanan pandemi süreci ve yeni normal durumun getirdiği aksaklıklara rağmen ertelemek yerine yeni alternatif bir buluşma ortamı ile gerçekleştirmek istiyoruz.

*Sürecin ertelenmesini yalnızca etkinlik bağlamında değil, geçirdiğimiz öğrenme ve karşılaşma süresinin de etkilendiği bir durum olarak görüyoruz.

Pandemi ve yeni normal sürecinde her alanda olduğu gibi mimarlık alanında da birçok dönüşüm meydana geldi. Bizler de bu yıl içinde uzak kaldığımız bu karşılaşma ortamını sağlayabilmek adına yeni bir UMÖB süreci başlattık. Temel ve riskli olan ihtiyaçların (konaklama ulaşım vb.) kişisel olarak katılımcının sorumluluğunu aldığı bir etkinlik süreci hedefledik ve bu hedef doğrultusunda yürütücü başvurusu aldığımız birkaç şehirde, o şehir bölgesinde konaklayan katılımcılarla aynı zamanlı fakat farklı bölgelerde yürütülecek bir atölye süreci oluşturduk. Atölye mekanları olarak kentteki açık-yeşil kamusal alanları tercih ederek gerekli sosyal mesafe kurallarına uyarak riski en aza indirmeyi hedefledik.

UMÖB 20 için belirlediğimiz tema olan CHAOS da tam olarak bu çeşitlilik ve zenginlikten ( farklı kentler- farklı kültürler- farklı yorumlar)  beslenir. Chaos un kendisi bir altlıktır. Tartışmalara gözlemlere ‘fark etmeye’ zemin hazırlar. Kavramın ne olduğu ne ifade ettiği ve nelere dönüşebileceği de Chaos un içinde gizlidir.

Başvurularınızı; forms.gle/S9r9BBvXKtuPwg1z6  formu üzerinden iletebilirsiniz.

Ekstra sorularınız için;

umob20@gmail.com hesabından ulaşabilir.

Atölye içerikleri ve UMÖB 20 Süreci için;

https://www.instagram.com/umobsakarya/?hl=tr hesabı üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

UMÖB 20 SAKARYA EKİBİ 

  • Hazal Gönül
  • Bilge Akbulut
  • Meltem Zeybek
  • Cansu Tağ
  • Deniz Sarıbakır
Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın