Çinli Telefon Markası OPPO’nun Genel Merkezi Zaha Hadid Architects’e Emanet

Zaha Hadid Architects, Çin'in Shenzhen kentinde inşa edilecek olan OPPO’nun merkez binasının tasarımı için açılan uluslararası yarışmayı kazandı.

2008 yılında ilk telefonunu piyasa süren Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticisi OPPO, 40’tan fazla ülkede 40.000’den fazla çalışanı ile dünyanın beşinci büyük akıllı telefon markası haline geldi.

Akıllı cihazlarda ve internet hizmetlerinde yeni iletişim teknolojilerine öncülük eden OPPO, altı araştırma enstitüsüne, dört Ar-Ge merkezine ve bir adet global tasarım stüdyosuna yatırım yaptı. OPPO’nun tasarımcı ruhunu yansıtan yeni merkez binası, markanın büyümeye olan bağlılığına uygun olarak tasarlandı.

200 metre (42 katlı) yüksekliğe sahip olacak olan tasarım, birbiriyle bağlantılı dört kuleden oluşacak. 185.000 metrekare kullanım alanına sahip olan merkez binası, 20 katlı lobi sayesinde dikey sirkülasyonda esneklik sağlayacak. Açık planlı ve esnek kullanıma sahip kulelerin dikey sirkülasyonları, iki dış servis kulesi tarafından sağlanacak.

Kulenin servis çekirdeklerinin harici olarak konumlandırılması, katların merkezlerinde daha fazla boş alan olanağı sağlarken bina boyunca çalışanlar arasındaki etkileşimi artıracak kesintisiz görüş sağlayacak.

Geniş atrium alanları, kullanıcıları görsel bağlantı yoluyla birleştirirken şirketin farklı departmanları arasındaki işbirliğini geliştirmeye yardımcı olacak. Doğal ışığın bolluğu, farklı çalışma ortamları, personel ve ziyaretçilerin binadan geçmesi için oluşturulan rotaların çeşitliliği gibi tasarım kararları sayesinde yaratıcı ve katılımcı alanlar oluşturulmuş.

OPPO’nun yeni merkez binası halka açık meydanlarıyla, sanat galerileriyle, mağazalarıyla, restoranlarıyla ve metro istasyonuyla şehir için yeni bir kamusal alan olacak şekilde geliştirilmiş.

10. kattaki Sky Plaza, yerel sakinlere, ziyaretçilere ve OPPO çalışanlarına çeşitli yemek ve eğlence olanakları sunarken çatıdaki Sky Lab, dünyanın en dinamik şehirlerinden birinin muhteşem manzarasına sahip popüler bir kamusal alan olacak.

Pekin’deki Zaha Hadid Architects’in Leeza SOHO kulesinin ve Milano’daki Generali Kulesi’nin LEED Gold sertifikasını almasının ardından, yeni OPPO merkezi de ABD Yeşil Bina Konseyi’nden LEED Gold sertifikasını alacak şekilde tasarlandı. Bina, verimliliğin optimize edilmesi için 3D bina bilgi Modellemeleri ve enerji yönetim sistemleri ile geliştirildi.

Temel çalışmalarına bu yıl başlanan OPPO’nun yeni genel merkezinin, 2025’in başlarında tamamlanması planlanıyor.

Etkinliğe Kayıt

Online gösterime kayıt olanlara gösterim saati öncesi hatırlatma gönderilip videonun linki paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın