Zamanın Ötesinde Tasarım Kaşifleri #7: Prof. Hanif Kara

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak ele alan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak "Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #7" etkinliği kapsamında 10 Aralık'ta Türkiye’ye geliyor. Etkinlikte Hanif Kara'nın yapacağı sunumun ardından Emre Arolat'ın katılımıyla sohbet oturumu düzenlenecek.

Strüktür tasarımına getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile mimarların kendi sınırlarını her geçen gün daha da zorlamasına yardımcı olan Prof. Hanif Kara, Londra merkezli bir tasarım ve inşaat mühendisliği firması olan AKT II‘nin kurucusu ve tasarım direktörü. Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya gelmeye hazırlanıyor. Kara’nın yapacağı sunumun ardından Emre Arolat’ın katılımıyla sohbet oturumu düzenlenecek.

Strüktür tasarıma getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile Kara…

Geberit’in 2019 yılı mottosu olan “Bir adım önde, ilk günden beri” çerçevesinde inovatif mimari formlara ve malzeme kullanımlarına; prefabrikasyon, sürdürülebilir inşaat, karmaşık analiz yöntemleriyle nasıl cevap bulduğunu anlatacak olan Kara, bu bakış açısının ödüllü, öncü ve özgün projeler üzerinde çalışmasına olanak tanıdığını söylüyor. “Yeni Bir Çirkinlik Çağında, Tasarım Mühendisliği ile Ufak Tefek Yenilikler” başlıklı konuşması kapsamında mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak nasıl ele aldığını da detaylarıyla anlatacak olan Kara, strüktür tasarımına getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile mimarların kendi sınırlarını her geçen gün daha da zorlamasına yardımcı olduğunu çalışmalarıyla gözler önüne serecek.

Program:

17:30 – 18:30 Kayıt
18:30 – 18:40 Açılış Konuşması: Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer
18:40 – 19:25 Hanif Kara Konferansı: “Yeni Bir Çirkinlik Çağında, Tasarım Mühendisliği ile Ufak Tefek Yenilikler”
19:25 – 19:50 Hanif Kara-Emre Arolat Sohbet
19:50-20:00 Soru-Cevap

Konferansa https://tasarimkasifleri2019.eventbrite.com adresinden kayıt olabilirsiniz.

Hanif Kara Hakkında
Pek çok önemli yapının hayata geçirilmesine katkıda bulunmuş, dünyaca ünlü mimarlar ile çalışmış olan Kara, sınırları zorlayan tasarımları şekillendiriyor, tasarımcıların strüktürel sorunlarına en uygun cevapları buluyor.

“design-led” yaklaşımını benimseyen Kara’nın inovatif mimari formlara ve malzeme kullanımlarına; prefabrikasyon, sürdürülebilir inşaat, karmaşık analiz yöntemlerine olan ilgisi, ödüllü, öncü ve özgün projeler üzerinde çalışmasına olanak sağlıyor. Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak ele alan Kara, strüktür tasarımına getirdiği inovatif ve yenilikçi çözümler ile mimarların kendi sınırlarını her geçen gün daha da zorlamasına yardımcı oluyor.

Hanif Kara’nın çalışmaları AKT II’nin en yenilikçi inşaat projelerine imza atmasına ve Stirling Ödülü dahil olmak üzere son üç yılda 350’den fazla tasarım ödülü kazanmasına neden oldu. Son olarak Hanif Kara’nın çalışması olan Bloomberg Genel Merkezi 2018 yılında İngiltere’nin “En İyi Yeni Binası” ünvanını aldı.

AKT II’un güncel ve önemli çalışmaları arasında:
• 2019’da New York’un en popüler ve fotojenik noktası haline gelen 2.500 basamaklı, heykelsi yapı Vessel (Tasarım: Heatherwick Studio)
• Norveç’teki Randselva Nehri’ni geçen burgulu köprü müze The Twist (Tasarım: BIG-Bjarke Ingels Group)
• Bakü’nün simgesi Haydar Aliyev Kültür Merkezi (Tasarım: Zaha Hadid Architects), bulunuyor.

Diğer Çalışmaları
GSD Harvard’da Mimari Teknoloji Uygulamaları alanında ders vermekte olan Kara, en prestijli mimarlık ödüllerinden birisi olan Ağa Han Mimarlık Ödülleri’nin Yönetim Kurulu’na atanan ilk mühendistir.  Kraliyet Mühendislik Akademisi üyesi, İnşaat ve Yapı Mühendisleri Enstitüsü üyesi ve İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü onursal üyesidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın