+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Batı Ortodonti Diş Polikliniği

Batı Ortodonti Diş Polikliniği

10 Mayıs 2017, 15:37
  defa okundu.

İstanbul Fulya’da bulunan Batı Ortodonti Kliniği; Ihlamur Kasrı vistasına hakim oldukça merkezi bir konumda yer alıyor.

Slash Architects, projeyi anlatıyor:

İki kattan oluşan 450 metrekare polikliniğin zemin katında genel mahaller kurgulanırken üst katı personel odaları ve ofisler olarak tasarlanmıştır. Mekana girenleri karşılayan “info desk” her iki lobiye de hakim bir noktada yer alırken, masanın iki tarafından birbirine paralel uzanan koridorlar ile kliniğin iç mahallerine ulaşım sağlanır. Klinik mahalleri mekanın çeperlerine yerleştirilmiş, manzaradan azami fayda sağlarken aynı zamanda kliniğin vitrinini oluşturur. Giriş bölümünü oluşturan iki farklı bekleme konsepti ile bir tarafta lounge tipi bir salon oluşturulurken, diğer kısımda daha serbest oturumlu kitaplık, sedir ve tekil oturumlar ile hastaların sıkılmadan kendilerini sıcak bir ortamda hissetmeleri sağlanmıştır.


Mekanların akışı kamusaldan özele doğru giderken bu geçiş aynı zamanda malzeme, doku ve renk seçimlerinde de kendini gösterir. Klasik anlamda bilinen steril ve soğuk klinik algısı, yeşil zen bahçelerinin kurgulanması ve sıcak malzeme seçimleri ile kırılmıştır. Mekanda, duvarlar ve zeminde yer alan ahşap malzeme birliği kliniğin iç mahallerine doğru geçtikçe koridorlarda çözünerek yerini sadeliğe bırakır. Bekleme bölümünden iç koridorlara geçerken malzemede gerçekleşen bu geçiş algısı mekanın duvarlarının formasyonunda da kendini gösterir.

Kliniklerin muayenehane odaları, ıhlamur kasrı ve parkının manzarasına hakim olan batı cephesine yerleştirilerek vitrin oluşturur ve mekanın kimliğini vurgular. Cephede mahremiyeti ve güneş kontrolünü sağlayan hareketli ahşap paneller ise kullanıcı tarafından çeşitlendirilirken interaktif bir cephe oluşturur, bu da cephenin sürekli canlı ve hareketli kalmasını sağlar.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beşiktaş
Proje Ofisi: Slash Architects
Proje Tipi: Hastane / Poliklinik
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: Burak Rahimi
Ana Yüklenici: Aks Mimarlik İnsaat
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2016
Toplam İnşaat Alanı: 450 m2
İlgili Projeler