Miyahata Jomon Müzesi

Furuichi and Associates'in tasarladığı, bölgedeki prehistorik dönem araştırmalarının ve sergisinin yapılacağı müze ahşap konstrüksiyon çatısının formuyla mağara imgesini tekrar üretmeyi deniyor.

Projenin mimarları müzeyi anlatıyor:

Japon tarihinde önemli bir dönem olan Jōmon dönemi milattan önce yaklaşık 10. yüzyıla denk gelir. Bu dönemde avcı toplayıcı olan insanlar Japonya’nın kuzeydoğu bölgesinde yaşamışlardı. Son zamanlarda geç Jōmon dönemi kazıları Fukushima şehrinde Miyahata’da yapılmaya başlandı. Son 20 yılda döneme dair araştırmalarda önemli bulgulara ulaşıldı. Araştırma, eğitim ve sergileme için müze yapılması ihtiyacı doğdu.

Müzenin yapıldığı alan güzel ve doğal bir peyzajın ortasında, Jōmon dönemi kalıntılarına bakıyor. Müze için tasarlanan dev çatı, beton duvarların üzerine oturan ahşap bir konstrüksiyona sahip.

Jōmon dönemi insanları grotta denilen mağaralarda yaşıyorlardı. Daha sonra mağaralardan çıkan insanlar köyler kurdular ve mağaraları anımsatan yuvarlak planlı kulübeler inşa ettiler. Müzenin giriş holünde de mağara imgesinden yola çıkarak ahşap bir çatı önerildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın