İnşaat Alanını Gizlemenin Yaratıcı Yolu

Robocoop, Roma'da bir saray avlusunun restorasyon çalışmalarını gizlemek ve tarihi çevreye uyum sağlamak amacıyla geçici bir cephe oluşturdu.

Robocoop, kemerler, sütunlar ve heykellerden oluşan bir cephe tasarlamış. Bunu PVC bir malzeme üzerine basarak, 10 metre yüksekliğinde ve 11 metre genişliğindeki iskele üzerine germiş.

Robocoop, Soprintendenza Speciale di Roma için hazırlanan bu proje kapsamında, Palazzo Mattei di Giove’un avlu cephelerinin restore edilmesinden kaynaklanan inşaat alanını gizlemek için bir sanat eseri oluşturması istenmiş.

Lorenzo Zandri ve Luca Pozzati tasarladıkları cepheye BassoRilievo ismini vermiş.

İtalyan mimar Carlo Maderno tarafından 1598 yılında orijinal olarak tasarlanan saray avlusu, antik Roma kabartmalarını ve heykellerini sergilemek amacıyla açık bir alan olarak tasarlanmış ve inşa edilmiş.

Robocoop’un geçici cephesi, saray duvarlarının öğelerini, Roma’daki Santa Susanna kilisesinden ve Carlo Scarpa, Luigi Moretti ve Amin Taha gibi çağdaş mimarlardan ilham alarak, parçalanmış ancak tanıdık bir görünüm oluşturmak için öğeleri birleştirmiş.

Zandri ve Pozzati, cepheyi mimari hassasiyetle yapılmış yanıltıcı bir enstalasyon olarak tanımlıyor ve amaçlarının, katı bir mimari gibi görünen bir plastik levha yaratmak olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın