Mimarlığın tüm aktörleri bir arada!

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 11. Dönem Yönetim Kurulu seçimleri aday listesini ve hedeflerini içeren bir açıklama yapıldı.

Buna göre açıklama şu şekilde:

Son zamanlarda ortaya çıkan -ve çıkacak- gelişmeler, mimarlık mesleğinin kapsamı ve mimarın rolü üzerine dikkat çekici tartışmaları gündeme getirmektedir. Eğitim sürecinden, mesleğin icrasını etkileyecek düzenlemelere kadar birçok hayati konu, uzun bir süredir mimarlık ortamının önemli gündem konuları arasında yer almaktadır. Uyum yasaları ve yeni anayasa hazırlığı kapsamında, mimarlık eğitimi ve sonrası akreditasyon, serbest dolaşım, mesleki yetkinlik, meslek örgütlerinin yasal konumu gibi birçok hayati konuda tartışmalar süregitmektedir. Öte yandan, kamu da çalışan mimarların mesleki hakları başta olmak üzere, çalıştıkları kurumlar arası ortaya çıkan farklılıklar, ücretli çalışanların sosyal ve mesleki hakları, ücret dengesizliklerinin yanı sıra, serbest mimarlık hizmeti veren meslektaşlarımızın karşılaştıkları zorluklar ve eşitsizlikler gibi durumlar da, mimarlık ortamının çözüm bekleyen en önemli konuları arasındadır. Bunlarla birlikte, özellikle üretim sürecinde mesleki denetimin işlerliği üzerine çelişki ve tartışmaların da ne derece önemli konular olduğu apaçık ortadır.

Tüm bu sorunların çözümünün üretiminde, bir meslek örgütü olarak Mimarlar Odası’nın rolü, etki alanı ve gücü tartışılmazdır. Meslek örgütü, içeriği dikkate alındığında, mesleki hakların korunması ve/veya savunulması, meslektaşlar arası iletişim ve etkileşim ağını güçlendirmek adına gezi, buluşma gibi çeşitli sosyal etkinlikler yapılması, meslek etiğinin ve mesleki ortamın entelektüel gelişimine katkı sağlamak amacıyla sergi, söyleşi, konferans, sempozyum gibi etkinlikler ile dergi, bülten, kitap gibi medya araçlarının üretilmesi, serbest piyasa koşulları karşısında ortaya çıkabilecek olası eşitsizliklerin dengelenmesi gibi ana başlıklar üzerinden yapılacak çalışmalara odaklanmakla yükümlüdür.

Mimar; serbest mimarlık hizmeti veren, eğitimci, araştırmacı, yazar, kamu ve özel kurumlarda yönetici, çalışan veya işveren konumuna kadar oldukça değişken mesleki uygulama alanlarına sahiptir. Dolayısıyla, meslek örgütünün işlerliğinde mimarlık mesleğinin tüm aktörlerinin bizzat varlığı ve katılımı oldukça önemlidir.
Bu bilinçle, serbest, ücretli ya da kamuda çalışan tüm meslektaşlarımızdan, eğitim sürecinde olan öğrencilere kadar, mimarlık ortamının tüm paydaşlarının bir araya getirilmesi amaçlanmıştır. Meslek örgütünün, yerel, ulusal ve hatta uluslararası ölçekte etkin temsilinin yanı sıra, mimarlık mesleğinin sorumluluklarının bilinci ile yapıcı, katılımcı bir diyalog ortamının üretilmesi hedeflenmektedir.”

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi
11. Dönem (2012-2014) Yönetim Kurulu Aday Listesi

Yönetim Kurulu
1. Fatih Boydak
2. Füsun Kocatürk
3. Sibel Livdumlu
4. Şeyda Güngör Açıkgöz
5. Sirer Çiftçi
6. Gökhan Kömürcü
7. Mehmet Babayağmur
8. Adnan Onca
9. Derya Özkaya Tuncer
10. Hande Uzun
11. Medine Marina Temel
12. Hasan Köksal
13. Metin Demirtaş
14. Hülya Sarı

Şube Soruşturma ve Uzlaştırma
1. Orhan Say
2. Ali Salman
3. Ahmet Tahir Gül
4. Muzaffer Yükselen
5. Mehmet Kasap
6. Mustafa Dulda
7. Meliha Kürtüncü Dağhan
8. Seyithan Kök
9. Gün Işık
10. Eda Kaplan

Denetim Kurulu
1. İzzet Başkal
2. Aysel Say
3. Tülin Taşçı Özandaç
4. Handan Kısır
5. Gülşah Tekden Üstündağ

Genel Merkez Genel Kurul Delege
1. Hakan Özkan
2. Füsun Kocatürk
3. Burak Asiliskender
4. Sibel Livdumlu
5. Gülsema Diler
6. Şeyda Güngör Açıkgöz
7. Bülent Erbakırcı
8. Murat Çağlar Baydoğan
9. Devrim Topuz
10. Serdar Günal
11. Mehmet Babayağmur
12. Fatih Kiraz
13. Fatih Boydak
14. Serkan Özdemir
15. Hasan Köksal
16. Sirer Çiftçi
17. Gökhan Kömürcü
18. Fazilet Kahraman
19. Venhar Çapar
20. Ümit Hakan Karatepe

Etiketler

Bir yanıt yazın