Heatherwick Studio’dan Escher Vari Strüktür: Vessel

New York'un Rockefeller Center'dan bu yana en büyük özel sektör gayrimenkul yatırımı olan Hudson Yards, 15 Mart'ta ilk ziyaretçilerini ağırladı.

56 dönümlük bir alana yayılan projede çalışmalar hala devam ediyor.

Proje kapsamında yer alan ve Heatherwick Studio tarafından tasarlanan heykelsi strüktür “Vessel” adını yaşıyor. Hudson Yards’ın kamusal meydanı ve bahçelerinin tam ortasında bulunan yaklaşık 46 metre yüksekliğindeki tasarımda Escher vari 154 adet tek kollu merdiven ve 2.500 basamak yer alıyor. Vessel, merdivenlerden yukarı tırmanan ziyaretçilere hem Hudson Yards’a hem de strüktürün iç mekanına farklı bakış açıları sunuyor.

İtalyan bir firma tarafından üretilen Vessel, altı farklı gönderiyle Manhattan’a ulaştırılmış. Çelik taşıyıcı sisteme sahip yapının etrafı parlak, bakır rengi çelik ile kaplı. Gerçek bakırın aksine çelik kullanılmasının ardından okside olup parlaklılığını yitirmemesi yatıyor.

Vessel, Nelson Byrd Woltz Landscape Architects tarafından tasarlanan 20 dönümlük meydan ve bahçelerin ortasında yer alıyor. Bu alan bu yaz itibariyle 28.000’den fazla bitki, 200 olgun ağaç, ormanlık ve çok yıllık bitkilere ev sahipliği yapacak.

Zamanın Ötesinde Tasarım Kaşifleri #7: Prof. Hanif Kara Konferası
Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarını bir bütün olarak ele alan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak “Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #7” etkinliği kapsamında 10 Aralık’ta Türkiye’ye geliyor. Etkinlikte Hanif Kara’nın yapacağı sunumun ardından Emre Arolat’ın katılımıyla sohbet oturumu düzenlenecek. Konferansa https://tasarimkasifleri2019.eventbrite.com adresinden kayıt olabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın