Tabanlıoğlu’ndan “Kürk Mantolu Madonna” İçin Okuma Odası

Tabanlıoğlu Mimarlık, 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Festivali kapsamında Sabahattin Ali'nin günümüzde de hala çok satan, çok okunan romanı "Kürk Mantolu Madonna" için bir okuma odası tasarladı.

Sabahattin Ali’nin ilk kez 1943 yılında yayınlanan, aradan 73 sene geçmesine rağmen çok satan romanlar arasında olan “Kürk Mantolu Madonna” isimli romanı geçtiğimiz Mayıs ayında Penguin Yayınevi’nin Modern Klasikler serisi kapsamında İngilizce’ye çevirilmişti.


“Kürk Mantolu Madonna”yı İngilizceye Maureen Freely ve Alexander Dawe çevirdi.

Roman İçin Birden Fazla Duyuyu Harekete Geçiren Tasarım

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve “Beloved/Reading Room” ismi verilen tasarım, uzun yıllar sonra İngilizceye çevirilen romanın Londra’da tanıtılmasını amaçlıyor.

13 metre uzunluğundaki, aynalı siyah kutu Victoria and Albert Müzesi, Medieval & Renaissance galerisindeki köprünün üzerinde yer alıyor.

Okuma odası boyunca fiziksel nesneler, metin, ışık ve ses kullanılarak roman, ziyaretçiler için yeniden yaratılıyor.

Murat Tabanlıoğlu, “Enstalasyon, okuyanların, kitaptan sahneleri hayal etmeleri için fiziksel ve birden fazla duyuyu harekete geçiren bir canlandırma” diyor ve ekliyor: “bu, edebiyat, tutku ve insanın durumunu kutlayan çok samimi bir deneyim.”

Beloved by Tabanlıoğlu Architects from Camron PR on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın