Kentlerin Issız Mekanları için Yeni Fikirler

Renzo Piano'nun liderliğinde 6 genç mimar, İtalya'da banliyölerin kullanılmayan, ıssız mekanlarını dönüştürüyor.

G124 isimli ekip bu projesiyle, yapılı çevrenin unutulmuş mekanlarına yeniden hayat vermeyi amaçlıyor. Roma’da bir viyadüğün altındaki boş, terk edilmiş mekanın canlı bir kültür havzasına dönüştürülmesi ortaya çıkan örnek çalışmalardan biri.

“Under the Viaduct” isimli çalışmada geri dönüştürülebilir malzemelerle davetkar bir toplum mekanı yaratıldı. Alanda kullanılan konteynırlar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve yerel halkın katılım sağlayabileceği workshoplar için çok amaçlı mekanlar olarak kullanılacak. Aynı zamanda bu alan, lastiklerden tasarlanan yaratıcı mobilyalarla ve çeşitli sanat enstalasyonlarıyla da canlandırılmış oldu.

“Under the Viaduct” G124 tarafından geliştirilen geniş çaplı planın bir parçası niteliğinde. Ekip, sadece halk için tasarım mekanları oluşturmayı değil, aynı zamanda onları karar alma süreçlerine de dahil etmeyi önemsiyor. Yerel örgütler ve kamu otoriteleriyle birlikte çalışan G124’ün bir sonraki planı ise bisiklet yollarından oluşan bir ulaşım ağı oluşturmak ve toplumun park alanlarına erişilebilirliğini arttırmak.

Etiketler

Bir yanıt yazın