Koolhaas’ın Oğlu, Babası ile İlgili Belgesel Çekiyor

Çekimlerinde sona yaklaşılan belgesel "REM", Koolhaas'ın hakkındaki ilk belgesel olmadığı gibi, Koolhaas da oğlu tarafından filmi çekilen ilk mimar değil.

2003 yılında Nathaniel Kahn, babası Louis Kahn hakkında belgesel çektiğinde mimarlık dünyası çok heyecanlanmıştı. 20.yüzyılın en önemli figürleri arasında sayılan Louis Kahn, başarılı profesyonel yaşantısının yanısıra özel yaşamında da karışık ve sırlarla dolu bir adamdı. ‘My Architect’ adlı belgesel, Louis Kahn’ın mimari yapıtlarının bir değerlendirmesinden öte, oğlunun babası hakkındaki kişisel keşif hikayesiydi. Onu anlamak için yolan çıkan Nathaniel, sadece binalarına dokunmakla kalmamış, babasının sırlarını da ortaya çıkarmıştı. Örneğin, 3 farklı kadınla olan ilişkisi, filmde işlenen en önemli detaylardan biriydi. 

Buna karşılık Rem Koolhaas’ın özel hayatına bakacak olursak, pek de sırlarla dolu olduğu söylenemez. OMA’nın kurucularından Madelon Vriesendorp’la evli ve oğlu Tomas’ın filmi baba-oğul ilişkilierini irdelemekten öte, Koolhaas yapılarını ve etrafını saran muhteşem yaşamı anlatıyor. Filmin çekimleri daha bitmemiş olsa da, süreci oğlu Tomas’ın vimeo hesabından, ve belgeselin web sitesinden takip edebilir, fragmanı ve kısa videolarını izleyebilirsiniz. 

Mimari yapılarla ilgili izlediğimiz matematiksel belgeseller silsilesinden sıyrılan bu filmler, mimarı ve mimari yapıları sosyal yaşamla birlikte ele alarak farklılaşıyor ve kendilerine tarihte güzel bir yer kapıyorlar.

OFFICIAL TRAILER FOR ‘REM’ DOCUMENTARY from tomas koolhaas on Vimeo.

Etiketler

Bir yanıt yazın