Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması’nda Başbakan’ın Beğendiği 3. Tasarım Yapılacak

Haber Türk'ün haberine göre, Çamlıca Tepesi’ne, yarışmada 1’inci seçilen değil, Erdoğan’ın beğendiği 3’üncü anten kulesi yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Çamlıca’daki radyo ve televizyon vericilerinin tek bir kulede birleştirilmesi amacıyla “Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması” yaptı. 34 projenin yarıştığı yarışmanın birinciliğini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Yüksek Mimar İnanç Eray’ın başkanlığındaki mimarlık grubu kazandı. 10 kişilik grup, 100 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. 65 bin TL’lik ikincilik ödülünü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dilek Topuz Erman’ın başkanlığındaki grubun projesi kazandı. Üçüncülük ödülüne, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Melike Altınışık’ın başkanlığındaki grup layık görüldü. Bu grup 45 bin TL’lik ödülü aldı. Başbakan Erdoğan üçüncü seçilen İTÜ’den Yüksek Mimar Melike Altınışık’ın projesini “uygun” buldu. Çamlıca Tepesi Televizyon ve Radyo Kulesi’nin yüksekliği 323 metre ile 357 metre arasında opsiyonlu olmak üzere ortalama 340 metre olarak belirlendi. Projenin yapım maliyetini Ulaştırma Bakanlığı karşılayacak

İhale için Geri Sayım

Ulaştırma Bakanlığı, Çamlıca Kulesi’nin ihalesini bu yıl yapacak. Projenin inşa edileceği bölgeyle ilgili ‘avam proje’yi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırlayacak. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, “Avam proje, tamamlanmak üzere. Projenin teslim alınmasının ardından kısa süre içinde kulenin yapımı için ihaleye çıkılacak” dedi.

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın