V+FAZLASI İzmir

VitrA'nın yeni etkinlik dizisi V+FAZLASI'nın ikincisi 30 Ekim Pazartesi günü İzmir'de yapılacak.

DAHA FAZLASINI VADEDEN BİR ETKİNLİK

Alışılagelmiş içeriklerden daha fazlasını sunan etkinlik; tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarında ilham veren yenilikçi bir yaklaşım öneriyor. Arkitera iş birliğiyle hayata geçirilen V+FAZLASI’nda; konuşmacılar bazen çok genç bir sosyal girişimci, bazen deneyimli bir akademisyen olacak. Hatta bir matematikçi ya da ürün tasarımcısı… Her anlatım yeni bir kapı aralıyor, her kapı yeni bir bakış açısı getiriyor.

V+FAZLASI, Ankara’daki ilk etkinliğinin ardından, 30 Ekim’de Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde. Bekliyoruz!

Kayıt Olun

Saat 18:30’da başlayacak etkinliğe katılmak için, katılım formunu doldurmak yeterli.

Konuşmacılar

Onur Ertuğrul

İyikafa Dijital Strateji ve İçerik Ajansı Kurucu Ortağı

ODTÜ Felsefe Bölümü’nden mezun oldu.

Uzun süre medya sektöründe içerik editörlüğü yaptıktan sonra, dijital iletişim ve reklamcılık alanında çalışmaya başladı. Halen İyikafa Dijital Strateji ve İçerik Ajansı’nda strateji uzmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. “Bazı Kelimeler Çok Güzel” şiarıyla hayat bulan Lûgat365 projesinin yaratıcısı.

Tasarım

Levent Çırpıcı (Zoom/TPU Kurucu Ortağı)

“Tasarım ve Fazlası”

1994 yılında ortağı iç mimar Atilla Kuzu ile Zoom/TPU (Tasarım Proje Uygulama) firmasını kurdu. 2001 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne aday gösterildi. Maslak Acıbadem ve Liv Ulus projeleriyle WAF Ödülleri’nde finalist oldu. Çırpıcı, İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimine devam ediyor.

Cemal Çobanoğlu (ABRA Design Studio Kurucu Ortağı)

“Babam da İyi Tasarım Yapar”

Çeşitli mecralarda köşe yazarlığı yapan Çobanoğlu, tasarım hayatına ABRA ile devam ediyor. ABRA koleksiyonunda yer alan mobilyalarla pek çok sergi, fuar ve yerli-yabancı basında yer aldı. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi’nde ve MEF Üniversitesi’nde dersler veriyor.

Utku Lomlu (Lom Creative Kurucusu)

“İyi Tasarım Cennete, Kötü Tasarım Her Yere”

Felsefe eğitiminin ardından grafik tasarım alanında yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar İletişim ve Everest Yayınları’nda sanat yönetmeni olarak kitap kapakları tasarladı. Can Yayınları, kapak tasarımındaki değişim sürecini kendisiyle başlattı.

İnovasyon

Şahin Ekşioğlu (Popular Science Türkiye Dergisi Yayın Yönetmeni)

“Mimaride İnovasyon” 

İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı’nda lisans, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Bilişim Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimi aldı. Ekşioğlu, halen İTÜ MİAM’da (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) doktorasına devam ediyor. Aynı zamanda opera sanatçısı olan Şahinoğlu, 21 yıldır bilim, teknoloji ve gelecek hakkında yazılar yazıyor, 2012 yılından beri Doğan Burda Dergi çatısı altında Popular Science Türkiye dergisinin yayın yönetmenliğini yapıyor.

Burak Karabey (Doç.Dr., Dokuz Eylül Üniversitesi Üstün Zekâlılar Eğitimi Anabilim Dalı Kurucu Başkanı)

“Geometri-Mimari-Inovasyon Üçgeninde Zihni Sinir’ce Bir Yolculuk”

“Düşünme, Yaratıcılık, Yaratıcı Problem Çözme, Tasarım Odaklı Düşünme, Matematik Eğitimi, Üstün Zeka/Yetenek, Sosyal Kabul ve Entegrasyon” konularında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarda bulundu. Üstün Zeka/Yetenekli Bireylerin Eğitimlerine yönelik Çocuk Gelişim Akademisi (ÇoGa)’yı kuran Karabey, halen bu projede aktif olarak çalışıyor ve üstün yetenekli çocukların üniversitede eğitim almaları üzerine programlar yürütüyor.

Esen Gökçe Özdamar (Doç.Dr., Mimar, Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi)

“Biyoplastik Mimarlığa Doğru”

Viyana Teknik Üniversitesi’nde “evrensel tasarım” konusunda eğitim aldı ve Delft Teknik Üniversitesi’nde bağımsız araştırmacı olarak bulundu. Disiplinler ötesi yöntem, çağdaş konut ve kinestetik algı konularında çalışıyor. Biyoplastiklerin mimarlık alanında kullanımı üzerine çalışmalar yapıyor. Bioplarch disiplinlerarası araştırma ekibinin yürütücüsü.

Sürdürülebilirlik

Handan Türkoğlu (Prof.Dr., Mimar, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi)

“Sürdürülebilir Kentsel Gelişme ve Yaşam Kalitesi”

Prof.Dr. Handan Türkoğlu’nun tek başına veya diğer yazarlarla ortaklaşa yazılmış yüze yakın ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitaplarda kentsel planlama ve tasarım, afet risklerinin azaltılması ve şehir planlama, konut ve kentsel yaşam kalitesi ve konularında yayınlanmış makalesi ve bildirisi bulunuyor.

Emir Drahşan (Emir Drahsan Architecture/Planning Kurucusu)

“Başka bir yaşam mümkün…”

2015-2016 yıllarında Ecole Nationale des Ponts et des Chaussées/Paris Tech & Ecole des Ingénieurs de Ville de la Paris (ENPC&EIVP)’te “Sürdürülebilir Akıllı Kent Planlaması” yüksek lisans programını tamamladı. 2013 yılından beri Emir Drahsan Architecture/Planning ofisinde çalışmalarına devam ediyor.

Ufuk Emin Akengin (Sosyal Girişimci, Onaranlar Kulübü Kurucu Ortağı)

“Onar-Üret-Paylaş”

3 boyutlu yazıcı gibi yeni nesil üretim teknolojilerini kullanarak kente yararlı, onarma, üretme ve paylaşma ekseninde farkındalık kazandırmayı hedefleyen projeler üretti. Üç kişi başladıkları kulüp bir süre sonra farklı disiplinlerden insanların da katıldığı büyük bir gönüllüler topluluğuna dönüştü.

Etiketler

Bir yanıt yazın