Mimari dilini bölgenin geleneksel mimarisine uygun buldum.
Bize ne oldu böyle... Nerde o eski mim. ortamı; yarışmlar, tartışmalar, paneller, çok katılımlı söyleşiler... Sanırım piyasa elitlerini (kodaman) saymaz isek, kalan kısımdan bir kısım açlık oyunları mücadelesi verirken, bir kısım da başka alanlarda çile çekmekte... Ne diyeli yine de: nerde o eski vasat mimarlık ortamı.
Aynısını sorguluyorum. Bu sorular öyle değerli ki. :( Bence kaybetmekten çok kazanırdı. İspanyol arkadaşlarım İstanbul şehrine "mercado" yazısı okumaya gelmiyor örneğin, lokal değerler ve lokal hisler yaşamaya geliyorlar. Bunu idrak eden çok az mimarımız yetişti. Umarım sayıca artarlar. Yabancı kelime kullanma yeri orası değil satışta kullansınlar eyvallah. :) Yabancı dil bilen satış elemanları yerleştirsinler mimarilerine ona da eyvallah. Mimari proje isimleri bizim ülkemizde bizim dilimiz olduğu gün çok yol alıcaz. Bir gökdelen projesinde çalışıyorduk ekipçe, sabah ofise bir geldik çizim üreten mimarlarla toplanmadan proje ismi yabancı isim olmuş. :( Çok acayip kafalar çok. Bütün çizimlerde isim değiştirecek olan biziz. İnsan bir saygıdan öylesine de olsa karar aşamasında arar danışır.. Çizimden önemli ne var bu meslekte? :( YAZIKLAR OLSUN DİYORUM.
Sizin projeniz özelinde olmadan proje konusu niye mercado? Sadece pazar dense idi ne kaybederdi?
Planlara: https://www.canva.com/design/ https://www.canva.com/design/ https://www.canva.com/design/buradan ulaşabilirsiniz.
Birinin bu halk oylamasını internet üzerinden manipule edilebileceğini söylmesi gerekiyor. VPN ile bağlan bağlan oy ver.
Turgut Cansever'in yarım kalan Beyazıt Meydanı'nı yeniden tasarlayan ekibin ödül alması ilginç olmuş.
İran'da böyle bir işin yapılabilmesine ama Türkiye'de yapılamamasına sebep olan kültürel ve teknik faktörler nelerdir bunu incelemek lazım.
Bence tartışılmaz. Bu kadar mimara ihtiyaç yok. Aşırı çoğalmış olan her şey gibi, hastalık oluşturuyor. Ara meslekler ve alt uzmanlıklar gerektiği ve mimarlık mezunlarının ister istemez bu alanlara kaydığı konusundaki tespitin de çok doğru, kayıyorlar çünkü maalesef aldıkları eğitim o seviyede. Bu şekilde tüm mimarlık ortamı hastalanıyor ve hasta birinin mutlu olması da çok zor.
Kontenjanlar çok fazla. Bu kadar mimara ihtiyaç var mı tartışılır. Mimarlık bölümü ve mimar kontenjanından ziyade inşaat sektöründe daha alt kırılımlı, ara meslek tanımları gerekiyor. Öyle olmayınca da mimarlık mezunları süreç içerisinde isteyerek veya istemeyerek bu iş tanımlarına dahil oluyorlar. Sonuç; mutsuz ve verimsiz bir meslek yaşamı olabiliyor.
Afişte yarışmanın sonucu görülüyor.
Yahu başkana demişler ki bir reklamımız olsın öyle resmiyete kendi aramızda, Sivas içinden çıksın tanıdık eş dost var, müteahhit işi yapmak yerine Pinterest'i iyi kullanıyorlar. işte onlar şeetsin. Biz zaten kendi aramızda seçeriz. Zaten amaç "ödüllü mimar" yapmak birkaç kişiyi. Eh Arkitera'da görüyoruz oralardaki yarışmalara girmek filan harcımız değil yine de reklamımızı nasıl bir tasarım beklediğimizi de gösterir saçma bir afişle yapalım demişler. Siz de o yok resmi gazete yok jüri. Ne kadar da çok şey istiyorsunuz.
Resmi gazete ilanı yok, jüri yok, süre yönetmeliğe uymuyor. Yeniden ele alınması gerekiyor Yarışmanın
"Mimarlar Odası Sivas İl Temsilciliğinde kayıtlı olmak." • 1. Ödül: 50.000 TL Jüri Üyeleri: ???????????????????????? Komedi gibi koşullar ve ödüller. Bu şartlar altında nitelikli proje mi elde etmeyi bekliyorsunuz? Çok kolay gelsin :)
Tabii devasa bir yapı tasarlanmış. Tasarımda bina hareketleri, mekan dizilimleri kompakt bir düzen içerisinde işliyor.ihtiyaç programını karşılayıp,mekansal sirkülasyon doğru kurgulayıp malzeme seçimini de geri dönüşebilir, ekolojik ve sürdürülebilir malzemelerle tasarlanabilirse Kent için önemli merkez mekan haline gelebilir. Kentleree de bu gibi yaşayan mekanlara ihtiyaç vardır. Biz tasarımcılara düşen de tüm canlıları düşünen tasarımlar ve eserler üretmektir
Tabii devasa bir yapı tasarlanmış. Tasarımda bina hareketleri, mekan dizilimleri kompakt bir düzen içerisinde işliyor.ihtiyaç programını karşılayıp,mekansal sirkülasyon doğru kurgulayıp malzeme seçimini de geri dönüşebilir, ekolojik ve sürdürülebilir malzemelerle tasarlanabilirse Kent için önemli merkez mekan haline gelebilir. Kentleree de bu gibi yaşayan mekanlara ihtiyaç vardır. Biz tasarımcılara düşen de tüm canlıları düşünen tasarımlar ve eserler üretmektie
25.07.2024 tarihinde saat 16:30’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan kolokyum linkini aşağıda bulabilirsiniz. Konu: Zoom meeting invitation - Zaman: 25 Tem 2024 04:30 ÖS İstanbul Katıl Zoom Toplantı https://tedu.zoom.us/j/94722518486?pwd=1vh75O7g58UyhmIgea4oNWjWfTFyLn.1 Toplantı Kimliği: 947 2251 8486 Parola: 966960 Ziya Tanalı İnisiyatifi
“Kıyı" konulu 2024 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması'nın kolokyumu 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16:30’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Kolokyuma çevrimiçi katılım linki önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır. Ziya Tanalı İnisiyatifi
“Kıyı" konulu 2024 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları açıklandı: Eşdeğer Birincilik Ödülü: zt03517 Gökalp Kalfa Sertaç Erbilgin Zehra Çelik Eşdeğer Birincilik Ödülü: zt12029 Büşra Karakuş Betül Hazal Sarız Eşdeğer Birincilik Ödülü: zt40108 İhsan Furkan Tunca Bengü İnceli Deren Türkmen Recep Uzan Yarışma jüri raporu ve yarışmaya katılan tüm projelere aşağıdaki web adresinden ulaşabilirsiniz. https://www.homageziyatanali.org/zt-prize2024.html Ziya Tanalı İnisiyatifi
Jason Long tasarım konusunda çok başarılı. Daha önce New York'ta bir otoparkı sinagoga dönüştürmüş adından söz ettirmişti. Bu projede Sam Biroscak da var. Konsept tasarımlar konusunda çok yetenekli.