V&A East Storehouse

Diller Scofidio + Renfro (DS+R) tarafından tasarlanan V&A East Storehouse, yeni bir çalışma alanı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bir çekim merkezi olarak öne çıkıyor. Boyutu, ölçeği ve vizyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan bu yapı, herkes için yeni bir ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

Doğu Londra’nın Kalbinde V&A İçin Yeni Bir Odak Noktası

V&A East, Queen Elizabeth Olympic Park‘ında yer alan yeni kültür bölgesi East Bank’in bir parçası olarak, Londra’nın doğusunda V&A Müzesi için yeni bir odak noktası işlevi görüyor.

V&A East Storehouse ve 2026 baharında açılması planlanan V&A East Museum olmak üzere iki yeni ücretsiz kültürel destinasyon, V&A koleksiyonunu herkese açacak, her türlü üretim biçimini kutlayacak ve herkes için yeni olanaklar yaratacak.

V&A East Storehouse, kurumun çalışma mağazalarının perde arkası dünyasına eşsiz bir kamu erişimi sağlıyor. Yaklaşık 16.000 m²’lik alana yayılan ve büyüklüğü 30’dan fazla basketbol sahasına denk gelen bu yapı, 250.000’den fazla nesne, 350.000 kütüphane kitabı ve yaklaşık 1.000 arşiv materyaline ev sahipliği yapıyor.

Eski London 2012 Olympics Media and Broadcast Centre (günümüzde Here East olarak bilinen) binasının büyük bir bölümünü kapsayan depo, ziyaretçilerin ulusal koleksiyonlara her zamankinden daha yakın erişim sağlaması amacıyla tasarlanmış. Fiziksel engellerin kaldırılması ve cam vitrinlerin kaldırılmasıyla, perde arkası dünyasına daha önce benzeri görülmemiş bir erişim ve şeffaflık sunuluyor.

V&A East’in 2 Yeni Yapısından İlki Olan V&A East Storehouse Açılıyor

 

Bir yanıt yazın