Manshausen Adası Kabinleri

Norveç'in kuzeyinde, bölgeyi keşfe gelenler için yapılan kabinler, gerekli olan tün fonksiyonları olabilecek en sade şekilde kullanıcılara sağlamak için tasarlanmışlar.

Kuzey Norveç’in Steigen bölgesindeki ada, deniz ve dağların arasında yer alıyor. Alan kutup bölgesi kaşifi Børge Ousland için de ilham kaynağı olmuş ve buraya macera ve keşif için bir resort kurulmaya karar verilmiş. Alan aynı zamanda dünyanın en kalabalık deniz kartalı nüfusuna sahip ve balıkçılık için muhteşem. Kuzey ufkunda Lofoten dağları uzanıyor.

Burası aynı zamanda tarihsel olarak Kuzey Norveç balık ticaretinin en büyük merkezi. Tarihi ticaret merkezinden günümüze kalan ise devasa taş rıhtımlar ve 18. yüzyıldan kalma küçük bir çiftlik evi.

Yeni yapılan kabinler adanın topografyası ve varolan iki büyük yapı göz önünde tutularak tasarlandı- rıhtım ve çiftlik evi. Eski çiftlik evi korunaklı, düz bir araziye yerleşmişti ve restore edilmişti; kuzeydeki Lofoten Dağları’na açılan bir manzarası vardı. Yeni tasarlanan kabinlerde de manzaraya özellikle önem verildi. Denizin üstüne doğru çıkma yapan kabinlerin tasarımında kullanıcıların mahremiyeti ön plandaydı.

2 kişi ile 4 kişi arasında kullanıcıya hitap eden kabinlere kullanıcılara gerekli konforu sağlayacak fonksiyonel mekanlar eksiksiz yerleştirildi. Banyo, mufak ve yemek alanının olduğu kabinlerde yatağın bulunduğu ana mekan ise içerdeyken dışarıyı hissedecek şekilde yapının göle bakan tarafına yerleşti.

Masif ahşaptan üretilen yapılar iki katmanlı inşa edildi. Dışarıda kalan katmanın zaman içinde hava koşullarından etkilenerek doğal bir gümüş rengine dönüşeceği öngörüldü. Kabinlerin camları özel üretildi ve birleşim noktaları rüzgara dayanacak şekilde tasarlandı. Tasarımda, kabin kullanıcılarının çevre manzarayı engelsiz izleyebilmesine dikkat edildi.

Manshausen Adası Kabinleri’ne Yenileri Eklendi

Etiketler

Bir yanıt yazın