İstanbul’un Olimpiyat Mekanları Görücüye Çıktı

2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul'da, yapılması planlanan ve gelecek sporculara ev sahipliği yapacak mekanlar ile ilgili görseller dünden beri yazılı basında yer alıyordu.

Bu konudaki en doyurucu ve kapsamlı görsel bilgi, İstanbul 2020’nin resmi Facebook hesabı üzerinden bugün paylaşıldı. 

Görsellerde İstanbul’daki mevcut spor alanları olan TT Arena, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Olimpiyat Stadyumu, Ülker Arena, Apdi İpekçi Spor Salonu, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu yanı sıra yenilenmesi planlanan İnönü Stadyumu, yapılması planlanan yeni tesisler aktarılıyor.

Hazırlanan master plan kapsamında İstanbul, Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi, Orman Bölgesi ve Bağımsız spor tesisleri olmak üzere 5 alana ayrılmış.

Yeni yapılması planlananlar arasında Haydarpaşa Tren Garı’nın hemen yakınındaki, denize hakim konumuyla dikkat çeken Boğaziçi Stadyumu, Olimpiyat Köyü, Olimpik Basketbol Merkezi, Esenler Golf Kulübü, Ulusal Binicilik Merkezi, Olimpik Veledrom ve Belgrad Ormanı’na yapılacak Belgrad Ormanı Bisiklet Parkuru, Olimpik Durgunsu Stadyumu ve Ulusal Atıcılık Merkezi gibi mekanlar bulunuyor.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Görsel galerisindeki 8. ve 9. görsellerde bulunan barınma blokları(eğer bu halleriyle ille de yapılacak iseler) bir an önce inşa olunup deprem dönüşümü için kullanılmalıdırlar. Olimpiyatı almak kısmet olursa 2020 yılına 3 yıl kala buralar boşaltılarak halk yeni konutlarına geçer ve bakım onarım ile olimpiyata yetişir. Alamaz ise yine inşa edilmeliler lakin kendi insanımız, olası misafirimizden daha öncelikli olmalıdır herhalde…

Bir yanıt yazın