Bodrum’un Yol Ayrımı

Bodrum için önerilen yeni çevre yolunu bilimsel bir platformda tartışmak için panel düzenlendi.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Bodrum’da yapılması düşünülen “Yeni Çevre Yolu” ile ilgili olarak 7 Eylül Cuma Günü BODTO Konferans Salonu’nda “Bodrum’un Yol Ayrımı” başlıklı bir etkinlik yapıldı. Bu etkinliğe benimle beraber, Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu (İTÜ İnşaat Fakültesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı), Prof. Dr. Adnan Diler (MSKÜ Karya Araştırma ve Uygulama Merkezi Md-Pedasa Kazı Bşk.), Ersen Gürsel (Yüksek Mimar), Erhan Öncü (Şehir Yüksek Plancısı-Muğla Büyükşehir Bel. Ulaşım Ana Planı Danışmanı), Serdal Argen (Şehir Plancısı-Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Md.), Semra Kutluay (Şehir Yüksek Plancısı-Bodrum 1/25.000 Çevre Düzeni Plan Müellifi) ve Levent Kalyon (Harita Mühendisi-TMMOB Bodrum İKK üyesi) katıldı.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu-Ulaşım Komisyonu adına İnş. Müh. İlhan Özyiğit, tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı kamuoyuna açık yapıldı. Farklı görüşlerin dile getirildiği panelde “Yeni Çevre Yolu Projesi”ne karşı olanlar olduğu gibi, bu projenin lehinde görüş bildirenlerin de olduğunu ifade eden Özyiğit: “Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Bodrum da yapılması düşünülen ‘Yeni Çevre Yolu’ projesi vardır. Bu proje ile ilgili TMMOOB Bodrum ilçe Koordinasyonu olarak, 10 Mayıs 2018 tarihinde basın açıklaması ile çekincelerimizi ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Sonrasında ise, TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu olarak, yapılması düşünülen ‘Yeni Çevre Yolu’ ile ilgili konusunda uzman öğretim üyeleri ve meslektaşlarımızın katkısı ile 7 Eylül Cuma günü, saat 10:00- 17:00 arasında Bodrum Ticaret Odasında panel düzenledik.” dedi.

Özyiğit panelin amacını ise: “Yeni çevre yolunu bilimsel bir platformda tartışmak, geleceğe yönelik oluşturulacak hazırlık çalışmalarına katkı vermek, kamuoyunun bilimsel çalışmaların ışığında ve doğru bir şekilde bilgilenmesini sağlanması.” şeklinde sıraladı. Özyiğit panel sonucunda, katılımcıların hazırlayacağı sonuç bildirgesinin de Bodrum halkı ile paylaşılacağını ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın