‘Galatasaray Adası’na Cami Yapılsın’ Önergesi

Birgün'de çıkan haberin detayları şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kaçak olduğu gerekçesiyle üzerinde Mehmet Koçaarslan’ın işlettiği tesisler yıkılan Boğaz’daki Galatasaray Adası’na, İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’den ilginç bir öneri geldi.

Sipahi, İBB Başkanlığı’na havale edilen yazılı önergesi ile Suada olarak da bilinen ve üçte ikisi Maliye’ye ait olan Galatasaray Adası’na cami yapılmasını teklif etti.

İBB Meclis kürsüsünden okuduğu teklifinde Sipahi, “Gelin önce boğazın ortasında bulunan Su Ada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim” dedi.

Sipahi, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Gelin bütün dünyanın gözü olan, İstanbul’umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim. Bugün Malezya’nın Kuala eyaletinde var olan Kristal Cami, Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Yüzen Cami baktıkça insanı büyüleyen simge camilerin en güzel örneklerindendir. Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami de inşa edilmektedir. Ancak, İstanbul boğazının ortasında Kız Kulesi’nden başka simge bir yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Boğaz’ımızda, geçenleri imrendirecek bir mabedimiz olsun.”

ÖNERGE ONAYLANDI

Sipahi’nin önergesi, İBB Meclis toplantısında oylandı ve başkanlık makamına havale edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın