Galataport’un Master Planını Dror ve Gensler Tasarlıyor

Dror + Gensler'den oluşan ekip, Galataport'un master planı için açılan uluslararası davetli yarışmayı kazandı.

Dror, Gensler, BEA Architects ve Norm Mimarlık iş birliğinde hayata geçirilen proje şu an yapım aşamasında.

Gemiden İnen Yolcular Yer Altına Alınacak

Miami merkezli BEA Architects tarafından tasarlanan hidrolik ahşap geçit sistemi sayesinde gemi işletmeciliğinin karmaşık lojistik sistemleri mümkün mertebe yerin altına alınacak.

BEA Architects tarafından tasarlanan bu sistem ile bir gemi limana demirlediğinde, ahşap kapak açılacak ve bu kapak alanı çevreleyen bir çevre duvarına dönüşecek. İskeleler, gemi kapılarını karşılamak üzere yükselecek ve yolcular yeraltı terminaline ulaşacak. Bu yenilikçi sistem ile yolcu operasyonu yerin altına alınırken, yerin üstünde 60.000 metrekarelik ulaşılabilir bir alan bırakılacak.

Dror + Gensler, tasarladığı master planda yerin üstünde, kentin mevcut şehir dokusuyla uyumlu, hareketli bir cadde hayatını yansıtan mağazalar, restoranlar, kültürel cazibe merkezleri ve ofisler bulunuyor. Piksel şeklindeki binalar samimi sokakları çevreliyor ve rıhtıma doğru giderek alçalıyor.

Dror + Gensler, bölgenin zengin tarihine saygı duyarak tasarladıkları master planın bölgeye yeni bir canlılık getireceğine inanıyor.

Dror’un yöneticilerinden Dror Benshetrit, “Proje ortaklarımızın da iş birliğiyle, cruise terminalini eşi benzeri olmayan bir şekilde yeni yerine yerleştirebildik ve İstanbul’un kültürel dokusuna saygılı bir plan tasarladık. Proje, mahalle sakinlerini ve ziyaretçileri doğayla yeniden buluşturacak, sosyal hayatı zenginleştirecek ve nihayetinde onların refah düzeylerini artıracak,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın