Tokyo Olimpiyat Stadyumu İçin Yarışan İki Ekibin Projeleri Tanıtıldı

Mimari projesi yarışmayla seçilecek olan Tokyo Ulusal Stadyumu için finale kalan iki ekibin projelerinin görselleri yayınlandı.

Japonya Spor Kurulu, 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapması için inşa edilecek olan Tokyo Ulusal Stadyumu yarışmasında finale kalan iki ekibin proje imajlarını yayınladı. İsim verilmeden A ve B olarak tanıtılan ancak Kengo Kuma ile Toyo Ito’ya ait olduğu düşünülen projelerden biri, Japon mimarlardan tepki gören Zaha Hadid’in tartışmalı Tokyo Olimpiyat Stadyumu projesinin yerine seçilmiş olacak.

Japon Times’da verilen bilgilere göre iki proje da Japon mimarlar tarafından tasarlandı. Her iki projede de ahşap kullanımı göze çarparken böylesine büyük ölçekli projelerde ahşabın kullanılması fikrinin küresel ölçekte mimarlığı etkileyeceği dile getiriliyor.


A tasarımı


A tasarımı


A tasarımı

Ahşap strüktürel elemanlar dışında A tasarımı dış cephesini çeşitli seviyelerde yeşillendirmiş; dış stüktür ile eğimli tribünler arasında bir açık alan oluşturmayı tercih eden B tasarımının ise eski ulusal stadyumun havasını taşıdığı söyleniyor.


B tasarımı


B tasarımı


B tasarımı

Etiketler

Bir yanıt yazın