Mimarlık Eleştirmenine Açtığı Davayı Geri Çeken Hadid’in Yanıtı Manidar Oldu

Orta Doğu'daki inşaatlarda çalışma koşullarını dikkate almadığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan Zaha Hadid, işçi haklarını koruma kurumlarına bağış yapacak.

Geçtiğimiz yıl Zaha Hadid, New York Review of Books’u ve mimarlık eleştirmeni Martin Filler’ı kendisi hakkında ima içeren bir yazısı nedeniyle dava etmişti.

Zaha Hadid, Martin Filler’ın “Why We Build: Power and Desire in Architecture” kitabı hakkında New York Review of Books‘ta yazdığı yazısında, yanlış bir şekilde kendisinin, Orta Doğu’daki inşaatlardaki zor çalışma koşullarına aldırış etmediğini ima ettiğini öne sürerek dava açmıştı. Bundan bir hafta sonra da Filler özür mahiyetinde bir yazı kaleme alarak yazdıklarının Zaha Hadid projesiyle ilgisi olmadığını, yanlış anlaşılmadan ötürü üzüntü duyduğunu belirtmişti.

Architectural Record ise geçtiğimiz hafta iki taraf arasında anlaşmaya varıldığını haber verdi. Hadid’in davayı geri çektiğini ve anlaşma gereğince elde edeceği parayı da işçi haklarını koruma kurumlarına bağışlayacağını duyurdu.

Etiketler

Bir yanıt yazın