Afişin Arşivi ve Bir Mikro Örnek: AKM Gösteri Afişleri Koleksiyonunun İncelenmesi

İletişim tasarımcısı Ömer Durmaz, 24 Ekim akşamı SALT Beyoğlu - Açık Sinema'daki sunumu ile afiş biriktirme, muhafaza etme ve koleksiyonları sergileme konularını tartışmaya açacak.

İletişim tasarımcısı Ömer Durmaz, SALT’ın 2012’de düzenlediği Modernin İcrası: Atatürk Kültür Merkezi, 1946-1977 sergisi bağlamında Hayati Tabanlıoğlu Arşivi bünyesine katılan bir afiş seçkisine odaklanacak. Konuşmada, Türkiye’de afiş koleksiyonculuğunun tarihsel gelişiminin yanı sıra, bu arşiv belgelerinin kültür tarihi açısından önemi değerlendirilecek.

Durmaz, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 68 etkinliğinin afişleri üzerinden afiş biriktirme, muhafaza etme ve koleksiyonları sergileme konularını tartışmaya açacak. Ayrıca, grafik tasarım ürünlerinin arşivlerde nasıl konumlandığına değinecek.

Herkesin katılımına açık olan bu programın dili Türkçedir.

Ömer Durmaz Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde öğretim görevlisi; görsel iletişim kültürü, grafik tasarım tarihi, tasarım yönetimi ve arşivi alanlarında çalışıyor.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi, Kalebodur tarafından desteklenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın