Gezi: Kamhi-Grünberg İkiz Villası

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi etkinlikleri kapsamında düzenlenen gezide, Utarit İzgi'nin tasarladığı Burgazada'daki Kamhi-Grünberg İkiz Villası'nın mekan kurgusu, strüktürü, biçim dili ve malzeme kullanımı incelenecek.

Utarit İzgi’nin tasarladığı Kamhi-Grünberg İkiz Villası, 1968 yılında Burgazada’nın İndos Mevkii’nde inşa edilir. Tek bir çatı altında iki bağımsız bölüm olarak kurgulanan villa, mimarın erken dönem modernist üretimlerinden olup hasar görmeden bugüne ulaşabilen nadir yapılarındandır. Akademisyen mimar İdil Erkol Bingöl’ün katılımıyla yapılacak gezide, yapının mekan kurgusu, strüktürü, biçim diliyle malzeme kullanımı incelenerek İzgi’nin projelerini ayrıcalıklı kılan nitelikler üzerinde durulacak.

Katılımın 15 kişi ile sınırlı olduğu gezinin kayıt süreçleri SALT Online Facebook sayfasından yürütülmektedir. Program dili Türkçedir.

İdil Erkol Bingöl, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde üçüncü yıl tasarım stüdyosuyla birlikte modern mimarlık ve kent tarihi üzerine lisans dersleri veriyor. Araştırmaları, modern mimarlık tarihi ve kuramı ile yerel modernliklere yoğunlaşıyor.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi, Kalebodur tarafından desteklenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın