Arı Yetiştiricisi Mimardan Arı Evi

Bijenpaviljoen (Arı Pavyonu), Hollandalı mimar ve arıcı Frank Marcus tarafından arı yetiştirmek ve Goffertpark'ın biyoçeşitliliğine dair bilgilerini yerel halkla paylaşmak isteyen gruplar için tasarlandı

Hollandalı mimar Frank Marcus tarafından tasarlanan Bijenpaviljoen (Arı Pavyonu), Hollanda’nın Nijmegen kentindeki pitoresk Goffertpark’ta kurulan küçük bir yapı. Arı Yetiştiricileri Derneği’nin kullanımı için inşa edilen bina, arı kovanlarını idare etmek ve parkın biyoçeşitliliğine dair bilgilerini yerel halkla paylaşmak isteyen gruplar için güvenli ve uygun bir alan.

Mimar Marcus, yapının strüktürünü ve işlevlerini, bir böceğin vücut iskeletinden esinlenerek tasarladı. Kıvrımlı yapı öncelikle parkın tasarımıyla uyumlu. Marcus pavyonun dairesel dış yapısını, cephe düzenlemesiyle parkın peyzajına adapte ediyor.

Kuzey cephesindeki tepeciğe yerleşmiş olan giriş direkt dersliğe açılıyor. Buradan, arıların yaşadığı kovanlara ulaşılabiliyor. Binanın güney cephesinden giren güneş ışığı, gün boyunca kovanlara direkt ulaşıyor. Güney cephesine bitişik olan güneş saati de, güneşin hareketinin arıların yaşamındaki önemi vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın