Milano Tasarım Haftası’nda Genç İsimler

Politecnico de Milano’da okurken tanışan Sebile Tatar’la, Corentin Renaud’un kurdukları tasarım stüdyosu COSE’nin mobilya tasarımları, 4-9 Nisan arasında yapılacak Milano Tasarım Haftası’nda “Ventura Projects” bölümünde sergilenmeye değer bulundu.

Tasarımcıların ilgiyle takip ettikleri önemli etkinliklerden biri olan Milano Tasarım Haftası bu sene 4-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Türk iç mimar Sebile Tatar ve fransız mimar Corentin Renaud tarafından kurulan genç tasarım stüdyosu COSE’nin “attached coffee-table” ve “frame chair” isimli tasarımları da Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen mobilyalar arasında yer alacak. Mobilyalar, genç isimlerin ürünlerinin sergilendiği “Ventura Projects”in, eskiden depo olarak kullanılan ve restore edilerek tasarımcılara açılan Lambrante bölümünde yerini alacak.  

Attached Coffee-Table 

“Tasarımın sadece modayı takip etmemesi gerektiğini, temel ve basit kullanımlara cevap vermesi gerektiğini savunuyoruz. Tasarım, malzemenin dayanıklılığı ve ihtiyaçlara yanıtının birleşimiyle ortaya çıkıyor.”

“Krom ve bakır versiyonları olan taşıyıcı strüktürde, 20. yüzyılın yaşlanmayan postmodern tasarım anlayışı esin kaynağımız oldu.  Kullanılan mermer, deseniyle ve tonuyla, zıtlık yaratmak amaçlı seçildi. Cam malzemelerin eklenmesiyle tasarımın şeffaf ve çizgisel yanı güçlendirildi.”

Frame Chair 


 

“Sade ve narin bir obje yaratma fikriyle yola çıktık. Yüksek kalite elementlerle el yapımı artistik çalışmayı harmanladık.”

“Çizgisel yaklaşım malzeme seçimiyle zenginleştirildi. Şekile bakırın entegre edilmesi ve kullanılan kadifenin dokusuyla tasarıma farklı bir boyut kazandırıldı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın