Mecanoo’dan EUROJUST’a Yalın Bir Bina

EUROJUST'ın yeni genel merkezi Lahey'de engebeli kumul bir arazide bulunuyor.

Mecanoo architecten, Royal HaskoningDHV ve DS landschapsarchitecten tarafından ortaklaşa tasarlanan bu yapı, konferans merkezi ve ofisleri bir arada bulunduruyor.

Avrupa Birliği’nin bir birimi olan Eurojust’ın yeni genel merkezi Lahey’de uluslararası başka kurumların da bulunduğu bir bölgede yer alıyor. On iki katlı bina, dört yüzü aşkın ofis içeriyor. AB üyesi ülkelerin ve AB üyesi olmayan üç ülkenin ulusal temsilciliklerini bünyesinde barındırıyor. Dünya Forum ve Kongre Merkezi, Europol gibi kuruluşlara da çok yakın bir konumda bulunan Eurojust’ın genel merkezi bu bölgenin bir uzantısını oluşturuyor. Proje, konunun karmaşıklığı, bulunduğu konumun önemi ve sıkı güvenlik önlemlerini dikkate alarak entegre çözümler sunuyor.

EUROJUST, uluslararası bölge ve dalgalı kumul peyzaj arasında bir bağlantı kuruyor. Peyzaj tasarımı güvenlik gereksinimlerini de dahil ederek binaya açık bir karakter tanımlıyor. İki katlı kongre merkezi yerin altına alınarak, yapının ölçeğe uygun olarak korunmasına yardımcı oluyor. Manzara, yemyeşil bir su duvarı ortaya çıkarmak ve binanın en düşük seviyelerine gün ışığı getirmek için konferans lobisi boyunca binadan uzaklaşıyor.

Proje, manzara yönünde yükselen kule ve park tarafında alçak bir baza olmak üzere iki ayrı kütlenin zarif birleşiminden oluşuyor. Saf beyaz kompozit cephe unsurları binaya ritim ve klasik bir güzellik kazandırıyor. Pencereler, yatay veya dikey doğrultuda hafifçe eğilerek hem gökyüzünü hem de çevredeki peyzajı yansıtıyor.

İç mekanda ziyaretçileri çift katlı bir lobi karşılıyor. Lobiden özel alanlara kademeli olarak geçiliyor. Manzaraya bakan geniş bir merdivenle konferans merkezine iniliyor. Üst katlarda uluslararası iş birlikleri için ofis hacimleri bulunuyor. Dikkatlice detaylandırılmış iç mekan bol miktarda güneş ışığını içeri alıyor. Narin motifler ve yumuşak renkler iç mekanın karakterini yansıtıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın