Fish and Chips Kültüründen İlham Alan Mutfak

Fish and Chips Kültüründen İlham Alan Mutfak

Londra'daki bir apartman dairesinin mutfağı, “fish and chips” dükkanından ilham alınarak tasarlanmış.

Fotoğraflar: Edmund Dabney

Londra’nın birçok fast food dükkanına atıfta bulunan çelik mutfak, dairenin tasarımında başrolde yer alıyor.

Dairenin oturma odasına ayrıca bir banyo küveti de yerleştirilmiş.

Daire, Londra’nın kuzeyindeki Highbury’de dönüştürülmüş bir Viktorya dönemi evinde yer alıyor. Mimarlık ofisinin kurucusu Holloway Li, tek katlı alanı yenilerken aynı zamanda orijinal özelliklerinin çoğunu korumayı amaçlamış.

Bu süreçte, ayrı odalardan oluşan alanı açık plan bir yaşam alanına dönüştürmek için ana yatak odası tamamen kaldırılmış ve iç mekanı aydınlatmak amacıyla 2 pencere eklenmiş.

Tasarımcıya göre bu üç cepheli yaşam alanında, Holloway’in Londra’da büyürken çevresinde gördüğü kebapçılar ve “fish and chips” dükkanlarından ilham alan, fırçalanmış paslanmaz çelikle kaplı bir mutfak yer alıyor.

Mimarlık ofisi, mekânı çerçeveleyen gül tonlarındaki sıvalı duvarları temel alarak, turuncu ve mavi gibi canlı renk vurgularıyla hareketlenen nötr bir renk paleti tercih etmiş.

Alışılmışın dışına çıkan Holloway, eskiden ana yatak odasının bulunduğu yere bir küvet yerleştirmeye karar vermiş. Böylece panoramik doğal ışıktan en iyi şekilde faydalanmayı ve daireye farklı bir dokunuş eklemeyi amaçlamış.

Küvet, Holloway Li imzalı özel yapım ahşap bir masanın ve Parmar Jenkins’in evden çalışırken kullandığı vintage Eames ofis sandalyesinin yanına konumlandırılmış. Açık tonlu köknar zemin kaplaması ve kalın geometrik aplikler, iç mekâna sıcak bir hava katmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın