Parametric Design Workshop: Design with Light

6-9 Aralık 2011 tarihlerinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde "Parametric Design-Design with Light" temalı bir çalıştay düzenleniyor.

Dünyada yaygınlaşan CAM/CAM ortamı ve bunun mimari eğitimde tartışılması yeni mimarlık anlayışının bir gereğidir. Bu amaçla yürütülen Mimarlıkta Sayısal Tasarım ve Fabrikasyon Teknolojileri (Computational Design and Fabrication Technologies in Architecture) master programını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Delft Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ortaklaşa yürütmektedir. Program ile ilgili detaylı bilgi http://www.metudelft.net/comparch/home.html sayfasından edinilebilir. Program eğitim aktivitelerini bilimsel araştırmaya destek olarak ele almakta, eğitimi ise yaparak-öğrenme yolu ile kurgulamaktadır.

Program kapsamında, ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde Sayısal Tasarım ve Fabrikasyon Teknolojileri programı öğrencileri ve Türkiye’deki diğer üniversitelerde okuyan ve CAD/CAM konusunda kendilerini geliştirmek isteyen öğrenciler ve bu alanda çalışan tasarımcılar için 6-9 Aralık 2011 tarihlerinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde “Parametric Design-Design with Light” temalı bir çalıştay düzenlenmiştir.

Bu konudaki deneyimli, öncül isimlerle eğitim ortamlarında buluşulması önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Verena Vogler (İspanya), Luis Fraguada(İspanya), Maite Bravo(İspanya), Zindrou Loulietta(İspanya), Arzu Gönenç Sorguç (ODTÜ), İpek Gürsel(ODTÜ) ve Renan Gökyay(NURUS) tarafından yönlendirilecek çalıştayda Rhino ve Grasshopper kullanılarak yapılacak tasarım daha sonra üretilerek sergilenecektir.

Çalıştay süresince parametrik modelleme, mimari form arayışı (formal exploration) ve ifadesi (expression) açısından irdelenecek ve uygulanacak, mimari tasarım sürecinde üstleneceği görev ve potansiyelleri incelenecektir. Çalıştay süresince, sayısal tasarım üzerine seminerler verilerecektir. Uygun dijital ve sayısal tasarım metotlarının yaratıcı tasarım sürecinde ve yerinde kullanımı, proje ve özellikle workshop süresince takip edilecek yöntemde esas olacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın