Hollanda’da Biyo-Temelli Ahşap Bir Ev

Woonpioniers, açık, sera benzeri bir hacim içeren ahşap evin yapımında doğal malzemeler ve prefabrik öğeler kullanmış.

Ofisin bir prototip olarak hayata geçirdiği ev, ahşap strüktürel yapısı ve kenevir yalıtımı da dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok biyo-temelli malzeme kullanılarak tasarlanmış.

Woonpioniers tarafından tasarlanan ev, taşınabilir ve uyarlanabilir olması amaçlanan, uzatılıp kısaltılabilen, birbirine bağlanabilen ve istiflenebilen kısmen prefabrik birimlerden oluşan modüler bir formla hayata geçirilmiş.

Hollanda’nın Olst kasabasında inşa edilen proje tek eğimli bir çatıyla örtülü iki katlı bir hacim şeklinde tasarlanmış.

Ev sahipleriyle işbirliği içerisinde tasarlanan ev, minimal bir mekan düzenlemesi ve sadeleştirilmiş, doğal bir malzeme paletiyle tamamlanmış.

Evin bir ucundaki yarı açık yaşam alanı ve teras hariç, evin büyük bir kısmı gümüş tonlu ahşap çıtalarla kaplanmış. Cam, ahşap yapıyı mekanın üst kenarları etrafında doldurarak bir tavan penceresi oluştururken, altta ahşap çerçevelere yerleştirilmiş cam sürgülü kapılar yer almış.

Sera benzeri hacmin içine, dış mekana açık olacak şekilde tasarlanmış bir yemek alanının yanı sıra ahşap panel kaplı duvarlarla yemek odasından ayrılan daha özel bir ofis alanı eklenmiş.

Yemek alanı dış mekana açık olacak şekilde tasarlanmış.

Diğer duvarda, ahşap çerçeveli ek bir sürgülü cam kapıyla, ahşap ve sarı boyalı doğramalar ile tezgah arkası petek desenli seramikle dekore edilmiş mutfağa giriş sağlanmış.

Mutfağın ötesinde, ahşap dolaplı bir alt kat banyosunun bulunduğu koridorun karşısındaki ahşap merdiven ile üst kattaki teras bölümüne erişim planlanmış.

Üst kattaki teras alanı eğimli bir tavanla örtülmüş. Evin sera benzeri bölümünde bir asma kat görevi gören teras, aşağıdaki yemek alanının manzarasını sunmanın yanı sıra cam bir çatı aracılığıyla gökyüzünün manzarasını da çerçevelemiş.

Üst kattan sınırsız görüş sağlamak için çatının bir parçası olarak açılabilir bir tavan penceresine de yer verilmiş.

Teras, daha geniş bir oda hissi yaratmak için tavanın yukarı doğru eğimli olduğu bir yatak odasına bağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın