Doğanın İçine Gizlenmiş Bir Mekan: Yellow-Mini Café

Doğanın İçine Gizlenmiş Bir Mekan: Yellow-Mini Café

JOYS Architects tarafından tasarlanan Yellow-Mini Café'nin konumu, alana girilmediği sürece açıkça algılanamayan bir gizlilikte. Konumun gizlilik hissini, arazinin hafif eğimi ve uzun dikey ağaçlar oluşturuyor. Amaç, alanın bu net özelliklerini daha da ortaya çıkarmak.

Fotoğraflar: Beersingnoi

Yapının tasarımında, arazinin eğimiyle var olmak ve durumunu keşfetmek için buraya yerleştirilmiş düz bir düzlem kullanılıyor, aynı zamanda bu düzlemin altında işlevsel bir alan da var.

Düzlem, tasarımın en temel ve özgün unsuru olduğu söylenebilecek çatıya dönüşüyor. Çatı altı tasarımı, sakinlerin doğanın hareketini algılarken oturmak, uzanmak ve yürümek için alanı yönetmelerine olanak tanıyor.

Hakikat, Coğrafya ve Mekan – Doğaya saygı nedir? Orijinal zemini yerinde tutmak mı, tutmamak mı?

Doğanın hakikatinin sadece değişmek, hareket etmek ve sabit durmamak olduğu söylenebilir mi? Yer yüzeyi gibi doğa da, ister insan eliyle ister doğa eliyle olsun, her zaman değişiyor. Doğada hiçbir gerçeğin olmadığı söylenebilir mi? Bu sorular, oturmak ve çeşitli aktiviteler yapmak için bir alan olan çatı katının tasarımı sırasındaki sorunları gündeme getiriyor.

Arazi zemini, yapı inşaatı davranışları nedeniyle değişirken yapısal temelin kazısı, inşaat sürecinde alandaki insan yapımı yapay değişikliklerin temsili bir göstergesi olarak korunmuş. Kazılan bu alanlar yeme içme mekanları haline gelmiş. Odaların her biri bir seviyeye referanslı ve bina temelinin konumuyla örtüşür vaziyette.

Etiketler

Bir yanıt yazın