Openact, Tuzla Yaşam Vadisi ile Holcim Ödülleri’nin Kazananları Arasında

Openact, Tuzla Yaşam Vadisi (Tuzla Stream Co-habitat) projesi ile Holcim Foundation tarafından her iki yılda bir Venedik Mimarlık Bienali etkinliklerine paralel olarak verilen Holcim Ödülleri'nin kazananları arasında.

Küresel olarak verilen ödüller, 5 ayrı bölgenin 5 ayrı jüri grubu tarafından seçilen sürdürülebilir projelere veriliyor. Her bölgede Gold, Silver, Bronze ve Acknowledgement olacak şekilde 4 ödül veriliyor ve her bölgede ödül sahipleri toplamda 200.000 USD ile de ödüllendiriliyor.

Openact’in bu ödüllerden hangisine layık bulunduğu 18 Kasım 2023’te Venedik’te yapılacak ödül töreninde belli olacak.

Su anda birinci etabının inşaat süreci devam eden Tuzla Yaşam Vadisi projesi (Tuzla Stream Co-habitat), Orta Doğu – Afrika (Middle East-Africa) bölgesinden seçilen 4 projeden biri. Bu bölgenin jürisi 2023 Venedik Mimarlık Bienali baş küratörü Lesley Lokko’nun jüri başkanlığını yaptığı, Türkiye’den de Emre Arolat’ında olduğu bir yapıya sahip.

Tuzla Yaşam Vadisi (Tuzla Stream Co-habitat), Umur Deresi hattı boyunca yaklaşık 4 km’lik ekolojik mahalle omurgası ve ortak bir yaşam alanı olarak, mahallelilerin kullanımına yönelik yeni programlar, bağlantılar ve doğal restorasyon sağlamakta; farklı yaş gruplarından kullanıcıların çeşitli geri bildirimlerde bulunduğu ortak tasarım katılım süreçler sonucunda tasarlanmış ve uygulanıyor.

2004 yılından itibaren verilen Holcim Ödülleri’nden Türkiye’ye ilk ödül 2014 yılında ONZ Architects’in Eco-Techno Park projesine verildi. Openact’in Tuzla Yaşam Vadisi (Tuzla Stream Co-habitat) Türkiye’deki bir projeye verilen ikinci ödül olacak.

Tuzla Yaşam Vadisi Projesinin İnşaatına Başlandı

Etiketler

Bir yanıt yazın