Deprem Sonrası Barınma Halleri Eğitim Programı

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Arel Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi destekleriyle düzenlenen “Deprem Sonrası Barınma Halleri” eğitim programı 25 - 29 Eylül 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Deprem sonrası barınma üniteleri; afetlerden etkilenenlerin iyileşmeleri için alternatif seçenekler sunarken barınmalarını destekleyen aşamalı bir süreci de tanımlamaktadır. Deprem sonrası barınma ihtiyacına yönelik çağdaş, yenilikçi, çevresel faktörler, teknik gereksinimler ve sosyo-kültürel değerler ile uyumlu; ayrıca kullanıcının yeniden kendi evini inşasına fırsat verebilecek tasarımların gerekliliği yaşanılan son depremlerle bir kez daha anlaşılmıştır. Buradan hareketle “Deprem Sonrası Barınma Halleri” başlıklı eğitim programının birincil amacı deprem sonrasında ihtiyaç duyulan “acil barınma” ve “geçici barınma” üzerine mekân tasarım önerileri geliştirmektir.

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin Mimarlık ve İç Mimarlık lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık olan eğitim; öğrencilerin özellikle deprem sonrası barınma ihtiyacını çözebilecek deneyimler kazanması ve mezun olduklarında afet sonrası acil ve geçici mekân tasarımı ve üretiminde hızlı çözümler geliştirmesine imkân verecektir. Ayrıca deprem gerçeğiyle sıklıkla karşılaşma durumu düşünüldüğünde bu eğitimin öğrencilerde farkındalık yaratacağı öngörülmektedir

Eğitim programı iki adımda planlanmıştır. Birinci adımda, deprem sonrası fizyolojik ve psikolojik sağlık, geçici barınma mekânları, konut tasarımı, yapı sistemleri ve ilgili mevzuatlarla hakkında konunun uzmanları tarafından teorik bilgiler verilecektir. İkinci adımda ise deprem sonrası acil ve geçici barınma mekân tasarım önerileri geliştirmelerine yönelik çevrimiçi atölye çalışması gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Deprem Sonrası Barınma Halleri” eğitim programı 25-29 Eylül 2023 tarihlerinde Microsoft Teams Meeting platformu üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcı olmak isteyenlerin, lisans düzeyinde ilgili bölümlerin 3. veya 4. sınıf öğrencisi veya lisansüstü düzeyinde mimarlık ve içmimarlık anabilim dallarından birinde yüksek lisans öğrencisi olmaları gerekmektedir. Eğitime katılmak için buradaki başvuru formunu doldurup 15 Eylül 2023 tarihine kadar istenen belgeleri yükleyerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Eğitim etkinliğini tamamlayan katılımcılara, katılım belgesi verilecektir.
“Deprem Sonrası Barınma Halleri” eğitim programı ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın