Londra Tasarım Bienali Türkiye Pavyonu’nda “Açık Yapıt | OpenWork” İsimli Çalışma Sergilenecek

1-25 Haziran 2023 tarihleri arasından düzenlenecek olan Londra Tasarım Bienali Türkiye Pavyonu'nda Melek Zeynep Bulut'un Açık Yapıt | OpenWork isimli çalışması sergilenecek.

Geçit ve eşiktelik metaforları etrafında şekillenen çalışma, Dünya tarihi boyunca iktidarın, sınır koymanın ve sosyal hiyerarşinin temsili olan bu kavramların anlamlarıyla oynuyor. Enstalasyon, ziyaretçi, yapı, zemin, zaman, güç ve sınırlar arasındaki çizgileri bulanıklaştırmayı amaçlıyor.

“Dünya önemli bir eşikte ve dönüşüm anında ve eşikler tarih boyunca aydınlanmanın sembolü olmuşken, son yıllarda bu, sınırları ve kapıları tanımlamaya dönüştü. Bunlar da gezegeni bir karmaşaya sürükledi. İnsanlık yine bir eşikte ve Türkiye Pavyonu bunun farkındalığına odaklanıyor.”

“Açık Yapıt’ta ziyaretçiler kapılı bir serginin kontrolüne sahipler. Yer değiştirme ve değiş tokuş temaları, yankılanan işitilebilir yüzeyler tarafından yaratılan soyut ve mecazi ‘geçit’ ve ‘eşiktelik’ kavramları aracılığıyla keşfediliyor. Tıpkı bir enstrüman gibi, ziyaretçiler dokunuşla enstalasyonu bir ‘değişim’ oyununa dönüştürüyorlar.”

Proje Künyesi

Tasarımcı ve Küratör: Melek Zeynep Bulut

Akustik ve Mimari Danışman: Celâleddin Çelik

Strüktür Projesi: Mehmet Selim Ökten, Erdem Kâzım Demirkıran, Emrah Bural

Endüstriyel Tasarımcı ve Proje Asistanı: Asude Nur Sancaktutan

Aydınlatma Projesi: Lab1 Lighting Design

Etiketler

Bir yanıt yazın