Açılınca Yaşam Alanı, Kapanınca Mobilya: IWI

Ekvadorlu mimarlar Juan Ruiz ve Amelia Tapia tarafından tasarlanan IWI isimli yaşam modülü, kullanıcılarının her birinin bireysel yaşam tarzlarına uyum sağlamak için açılıp kapanarak sonsuz çözümler sunuyor.

Hafif ahşap ve kanvas kumaş kullanılarak tasarlanan yapı birbirine bağlanan iki modülden oluşuyor.

 

Sıkıştırıldığında kapalı bir mobilya ya da raf işlevi gören modül, açıldığında konforlu bir konaklama için gerekli tüm unsurlarla bütünleşik bir yaşam alanına dönüşüyor. Yapı, bir ofis alanı veya yoga stüdyosundan bir atölye veya misafir odasına kadar, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak düzenlenebiliyor.

IWI modülü seri üretimini ve kolay montaj – demontajını sağlamak için bilgisayarlı sayısal kontrol teknolojisi (Computer Numerical Controlled) kullanılarak kesilecek şekilde tasarlanmış.

Ekvadorlu mimarlar, optimum düzeyde benzersiz ve konforlu bir yaşam deneyimi için milimetreye kadar titizlikle tasarlanmış minimalist bir alan planlamış. Arka modül, mobilyalar ile aydınlatma, elektrik prizleri ve elektrik anahtarları gibi gerekli tüm teknik donatıyı kompakt bir şekilde içerecek şekilde raflardan oluşturulmuş.

Tekerlekler üzerinde kayan ön modül ise alanın girişini barındırken kullanım fonksiyonuna göre istenilen uzunlukta uzayabilecek şekilde tasarlanmış.

Esnek modüler yapı, kalıcı bir müdahale olmaksızın kapladığı mekanı değerlendirerek çevre dostu olma özelliğiyle hayata geçirilmiş.

Modüler yapı, dört kişiyi rahatça barındıracak şekilde tamamen genişletilebilir, dış aktiviteler için açık alan bırakmak için uzunluğunun yarısına kadar uzatılabilir veya terasın tamamen açılması için tamamen kapatılabilir şekilde planlanmış.

Modül, konumuna bağlı olarak hem şebekeye bağlı hem de şebekeden bağımsız olarak kullanılabiliyor.

Tasarımcılar Juan Ruiz ve Amelia Tapia yapıyı başkentin kuzeyinde, Quito şehrinde, Pichincha yanardağının yamaçlarına bakan bir terasa uygulamış. Modüler yapı burada mevcut ağa bağlanmaya hazır, gerekli tüm mobilyalar ile elektrik ve su tesisatına sahip iki kişilik bir stüdyo ve işyeri olarak kullanılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın