2023 Venedik Bienali’ndeki Danimarka Pavyonu’nda “Coastal Imaginaries” Sergisi Yer Alacak

18. Venedik Mimarlık Bienali Danimarka Pavyonu'nda küratörlüğünü Josephine Michau’nun üstlendiği “Coastal Imaginaries” sergisi yer alacak.

Danimarka pavyonunda düzenlenecek sergide, yükselen deniz seviyeleri, fırtına ve seller gibi küresel zorlukları hafifletmek için doğaya dayalı tasarım çözümleri öne çıkarılacak.

Danimarka pavyonu, ziyaretçilere kıyı koruma ve iklim uyumu için doğanın kullanılabileceği bazı ilke ve stratejiler sunmayı amaçlıyor.

Sergi boyunca, büyük ölçekli 3D diyoramalarla sunulacak bir dizi gelecek senaryosu, Kopenhag kıyı şeridinin iklim değişikliğinin getirdiği zorluklara uyum sağlamak için bu tasarım çözümlerini nasıl kullanabileceğini gösterecek.

Küratör Josephine Michau sergi aracılığıyla halka ve endüstri profesyonellerine, günümüzün fırtına dalgalanmaları ve sel baskınlarına yanıt veren peyzaj esnekliği, karbon yutakları, ekim alanları, malzeme bankaları, biyolojik çeşitlilik ve rekreasyon için yeni ve güvenli doğal alanlar için mekanizmalar gibi doğa temelli çözümlerin bir kataloğunu göstermeyi amaçlıyor. Öneriler, UNESCO 2023 Dünya Mimarlık Başkenti olmasına rağmen yükselen deniz seviyelerinin oluşturduğu sürekli tehdit altında olan bir şehir olan Kopenhag’a odaklanıyor.

Pavyon ayrıca tüm duyulara hitap edecek şekilde tasarlanacak. Senaryo yazarı ve sanatçı Christian Friedländer ve ses tasarımcısı Peter Albrechtsen, araştırmanın bazı kısımlarını duyusal deneyimlere çevirerek kıyı manzarasını pavyonun ziyaretçilerine yaklaştıracak. Sergi için çok çeşitli beceri ve uzmanlık alanlarını temsil eden sanatçılar, mimarlar, zanaatkarlar, uygulayıcılar ve araştırmacıların katkıları bir araya getirilecek. Sergide Danimarkalı bir araştırma grubunun, ilham verici uluslararası vakaları ve Danimarka kıyı şeridini inceleyerek “Danimarka şehirlerini yükselen deniz seviyelerine uyarlamak – yeni çözümler” adlı üç yıllık araştırma projesi de izleyicilerle paylaşılacak.

2023 Dünya Mimarlık Başkenti Kopenhag’da Faaliyet Programı Resmen Başladı

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag

 

Etiketler

Bir yanıt yazın