2 Yaka 1 Coğrafya: Ayvalık & Lesbos Kırsalı

Çarşamba Seminerleri'ne bu hafta "#Bölümden" temasıyla İnci Olgun, Kumru Çılgın ve Derya Altıner konuk oluyor. Seminer, 25 Nisan günü saat 11:00'de MSGSÜ Video Konferans Salonu'nda yapılacak.

“2 Yaka 1 Coğrafya: Ayvalık & Lesbos Kırsalı” başlıklı sunumun tanıtım metninden:

İnci Olgun, Kumru Çılgın, Derya Altıner, Esra Turgut, Esin Hasgül, Meryem Ergün ve Timuçin Kaan Manco’dan oluşan proje ekibi adına Olgun, Çılgın ve Altıner’in yapacağı sunumda, ortak bir geçmişe sahip olan Ayvalık ve Lesbos’ta kırsal yerleşimlerin karşılaştırılmasını içeren ve MSGSÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi bünyesinde Aralık 2017’de tamamlanan araştırma projesi konu edilecektir.

Coğrafi ve kültürel sürekliliğin aranmasına ve sahip olunan mirasın nasıl aktarılacağına dair bir merakla yola çıkarak, her iki yakadaki benzerliklerin, farklılıkların ve ilişkiselliklerin kırsalda nasıl tezahür ettiğini analiz etmeyi ve anlamayı hedefleyen projemizde, 16-30 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitemiz Mimar Sinan Salonu’nda aynı başlıkla sergilenmektedir. Bu sunumda ise sergiye paralel olarak, 2 senelik bir süreye yayılan ve Proje Ekibi ile birlikte farklı disiplin ve uzmanlık alanlarından toplam 22 kişinin emeği ve desteğiyle gerçekleştirilen çalışmaların detayları paylaşılmaya çalışılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın