ICAG: VI Uluslararası Mimarlık ve Cinsiyet Konferansı

3-6 Ekim 2023 tarihleri arasında, “Universitat Politècnica de València”da (İspanya) düzenlenecek olan bu uluslararası konferans, “Mimarlıkta Kadınların Uluslararası Arşivi, IAWA” (the International Archive of Women in Architecture IAWA) ile bağlantılı olarak, alana, yeni bilimsel araştırmalar ve arşiv incelemeleriyle birlikte katkıda bulunmayı hedefliyor.

Başvuru icin, özet teslimi son tarihi 11 Nisan 2023 olan bu konferansta, tartışılması hedeflenen bazı soru ve problemlerse şöyle:

• Kadın mimarların ve çalışmalarının tarihlerini yeniden nasıl inşa edebiliriz?
• Mimarlık alanına katkıda bulunan kadınların üretimlerine dair, tarihyazımı çalışmalarının şu anki mevcut durumu nedir?
• Bu alanda, şu anki editoryal çalışmalarda karsilasilan durumlar nelerdir?
• Bu alandaki arşiv malzemeleri, nasıl daha etkin bir şekilde bilgi paylaşım alanına dahil edilebilir?
• Yeni gelişen teknolojik imkan ve ortamlar, kadın mimarlarin çalışmalarının dökümü ve muhafaza edilmesine nasıl katkı sağlamaktadır?
• Feminist veri, bu alanda nasıl işlemektedir?
• Bu alanda, bilginin görselleştirilmesi nasıl gerçekleşmektedir?

Başvuru icin, özet teslimi son tarihi 11 Nisan 2023 olup, değerlendirme sonrasında yazarlara 28 Nisan 2023 tarihinde bilgi verilecektir. Katılacak yazarların, makalelerini teslim icin son tarihse 15 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir. Konferans organizasyonunda ilgili komite üyelerinin değerlendirmeleri ve önerileri neticesinde, yazarların, makalelerinin teslim edileceği son tarihse 24 Haziran 2023’tür. Özetler ve tüm iletişimler icin, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce kabul edilmektedir.

Konferansın organizasyon komitesi üyeleri, Eva M. Álvarez, Carlos J. Gómez, Marilda Azulay, Marina Sender, Carla Zollinger, Mónica Díaz olup; danışma komitesi üyeleri Salomé Cuesta, Ivan Cabrera, Juan Songel, Juan Serra’dan olusmaktadir. Bilim komitesiyse, (Turkiye perspektifini de yansıtmak amacıyla Meral Ekincioglu ve Deniz Balık’i da içeren şekilde), uluslararası bir perspektiften konuyu değerlendirebilmek amacıyla kapsamlı bir gruptan oluşmaktadır. (2).

Referanslar:

1. https://icagvlc.webs.upv.es, son erişim tarihi 23 Mart 2023.
2. https://icagvlc.webs.upv.es/committees/, son erişim tarihi 23 Mart 2023.

Kayıt bilgileri için: https://icagvlc.webs.upv.es/registrations/

Etiketler

Bir yanıt yazın