SGK Zeyrek Tesisleri 55 Milyon Dolara Satılacak

İstanbul Unkapanı Zeyrek'teki SGK'nın eski binaları satışa çıkarıldı.

55 milyon dolar değer biçilen Zeyrek tesislerinin olduğu yerde bir süre önce Hilton Hampton kurulacaktı. Ama Hilton buradan çekildi. Şimdi tesislerin tümünün turizm alanında olmasından dolayı, buraya bir zincir otelin talip olduğu konuşuluyor.

Haftalık Ekonomi dergisi Para’nın Kulis köşesinde İdriz Çokal’ın aktardığına göre, emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkarılan binanın bir bölümüne 25 milyon dolar, diğerine de 30 milyon dolar olmak üzere toplam 55 milyon dolar değer biçilmiş. Bu konuda otel markalarıyla görüşülüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) uzun yıllar kullandığı tesislerin tasarımını, Sedat Hakkı Eldem yaptı. 1962-64 yılları arasına inşa edildi. 1986 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü alan bina, Cumhuriyet Dönemi’nin en güzel 10 binası arasında sayılıyor. Bu binalar 2015 yılında düzenlenen ihale ile satılmıştı.

SGK’nın Tarihi Unkapanı Binası Satılıyor

 

Etiketler

1 Yorum

  • Özgür Savaş Özer says:

    Bu bina aslında bugünkü iktidarın her yerde yapmaya, yaptırmaya çalışıp başarılamayan şeyin, gerçekten yapılmış ve başarılmış halidir. O anlamda değer verip sahip çıkmaları gerekirdi aslında. Ama tabi ki paradan daha değerli değil onlar için.

Bir yanıt yazın