Afet Sonrası Barınma Çözümü

Binbirgüzergah'dan Büşra Dilaveroğlu ve Burcu Nimet Dumlu, afet sonrası depremzedelere geçici barınma çözümü sunan bir proje geliştirdi.

Bu dosya Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana’da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen şiddetli depremler sonrası bölgedeki ihtiyaç sahipleri için hızlı üretilebilecek barınma çözümleri amacıyla hazırlanmıştır.

Buluntu malzemeler veya kolaylıklar bulunabilir malzemelerden üretilme esasına dayandırılmıştır. Yapı kullanıldıktan sonra hızlıca demonte olabildiği için aynı zamanda sürdürülebilirdir, yeniden başka bir bölgede kurulabilir.

Bu öneri 24 adet 279x399x223mm boyutlarında şişe kutusu, 5 adet kontroplak, çatı şiltesi ve çatı kaplaması, bir adet pencere ve kapı ile oluşturulabilir. Tasarım iki kişilik oluşturulmuş olup, bölgeye ve duruma göre adapte edilebilir.

Etiketler

1 Yorum

  • Tahir Can Yarımoğlu says:

    Merhabalar öncelikle elinize sağlık bu çalışma için. Sadece bu çözümün yatay yükler (rüzgar vb.) altında nasıl etkileneceğine yönelik bir mühendislik hesaplaması yapıldı mı bunu da sormak istedik herhangi bir paylaşım yapmadan önce. Sevgiler.

Bir yanıt yazın