Kırsal Alanda Tekneden İlham Alarak Tasarlanan Bir Kulübe

Kırsal Alanda Tekneden İlham Alarak Tasarlanan Bir Kulübe

Michael Kendrick Architects tarafından Birleşik Krallık'ın Doğu Sussex bölgesinde tasarlanan Looking Glass Lodge projesi, bir orman kulübesi olarak hayata geçirilmiş.

Doğal güzelliğiyle öne çıkan Weald Bölgesi’nde minimalist bir tekne şeklinde tasarlanan proje çevredeki koruma altındaki ormanlık alanla sorunsuz bir şekilde uyum sağlamış.

Büyük bir arazi üzerinde gözden kaçmayacak ama inziva izlenimi yaratacak şekilde akıllıca konumlandırılan küçük bina, yerel sakinler olarak, mevcut olanı korurken bölgelerini tanıtmak ve geliştirmek isteyen ev sahiplerinin hayalinden yola çıkılarak tasarlanmış.

Ölçek olarak mütevazı olan yapı, çevrenin öne çıkmasına izin veren net ve çağdaş minimalist mimariye sahip olacak şekilde planlanmış.

Misafirlerin, uzun dikey kulübenin eğimli araziye zarif bir şekilde oturtulmuş sundurmasına bir taraftan çıkmaları  ve diğer taraftan manzarayı seyretmeleri ve temiz hava solumaları sağlanmış.

Orman evi, mütevazi doğasının yanı sıra, yerel ekonomiyi desteklemek için Hastings’teki zanaatkarlar tarafından inşa edilmiş. Mevcut ağaçlara zarar vermemek  için kulübenin yapımında  işlenmemiş  kırmızı sedir ağacı  kullanılmış ve bina arazi dışında inşa edilerek  daha sonra yerine monte edilerek çevrenin zarar görmemesi sağlanmış.

Yerel flora ve fauna da süreçte önemli bir rol oynamış. İnşaat, saha genelindeki ekolojik çalışmanın bir parçası olarak sahada bulunan istilacı bitki türlerinin kaldırılması ve yarasa ile  kuş yuvalarının eklenmesi dahil olmak üzere, sahanın biyolojik çeşitliliğinin mevcut durumunun üzerine çıkarılması için bir fırsat oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın