Malta’da Eski Değirmen Binalarının Aile Evine Dönüşümü

Yerel ofis Valentino Architects, Malta'nın Attard köyünde miras listesinde yer alan bir dizi binayı Mill House adlı bir aile evine dönüştürmüş.


Stüdyo, merkezi bir avluyu çevreleyen 16. yüzyıldan kalma üç kaba taş binanın her birinin birinci katına yatak odaları eklemiş.


Ofis eski değirmen binalarını, mevcut yapıları birbirine bağlayan ve avluya bakan son derece çağdaş bir yürüyüş yolu ekleyerek birleştirmiş.


Eve taş kemerlerle çevrelenmiş bir hol ile giriş sağlanmış, doğu yönünde oturma odası ve mutfak alanı, kuzeyde ayrı bir yemek odası ile avludaki yüzme havuzuna açılan başka bir oturma alanı planlanmış.


Zemin kat boşluklarının içinde, duvarın alt kısmı, armatürlere temiz bir yüzey sağlamak üzere beyaz boyalı panellerle bitirilirken, üst kısımdaki kaba taş işçiliği açıkta bırakılarak beyaza boyanmış.


Yatak odalarında ve banyolarda kullanılan koyu brüt betonun ve ahşap kaplamanın kullanıldığı birinci kata, girişin karşısındaki beton bir merdiven ile ulaşım sağlanmış.


Üst kattaki yatak odaları, hem evin içini orta avluya açan hem de gün boyunca görünümü değişen aydınlık bir koridor ile birbirine bağlanmış.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın