Slovenya’da Ahşap Cepheli Bir Otel

Slovenya merkezli ofis Enota Architects, ülkenin turistik şehri Rogla’da bulunan Hotel Natura’ya dikkat çekici bir ek bina tasarladı.

Bir otel grubuna ait bina için son ahşap ekleme olarak şekillenen tasarım, daha büyük ölçüdeki kırsal manzaraya atıfta bulunan önceki müdahalelerin tarzlarının tam tersi olacak şekilde planlanmış.

Hotel Natura, Rogla’nın en yüksek puan alan oteli olması planlanan proje hiçbir zaman tam olarak hayata geçirilememiş. Öngörülen konaklama birimlerinin çoğu inşa edilmeden kalmış ancak yatırımcı yakın zamanda ek binanın tipolojisini değiştirmeyi ve otele çok amaçlı ortak alanlar ile eğlence amaçlı bir yüzme havuzu ekleyerek genişletmeyi amaçlamış.

Bu nedenle, yeni bölüm bağımsız bir görünümde ancak mevcut bina ile mantıksal bir ilişki içinde tasarlanmış. Enota Architects tasarımı otel, Rogla’nın el değmemiş doğasının manzarasına dikkat çekecek şekilde hayata geçirilmiş.

Ek yapıda cephe ile çatı bütünleştirilerek “bağlantısız olanı bağlamak” hedeflenmiş. Böylece cephe, alan boyunca karakteristik olduğu bilinen bir unsur olan ahşap beşik çatılarla tasarlanmış.

Ek binanın içi kamusal ve özel alanlar arasında net bir ayrım ile organize edilmiş. Kamuya açık alanlar kuzeydeki orman iç bölgesine doğru açılan daha uzun katlara sahipken, tüm konuk odalarının tavan yükseklikleri biraz daha alçak ve cepheleri güneydeki kayak stadyumuna doğru tasarlanmış.

Kat yüksekliklerindeki farklılıklar, “dikey hol” olarak kurulan yeni bir merdiven ve yeni bir çift taraflı asansör ile köprülenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın